Traian Băsescu: Greul crizei nu a trecut. Economia riscă să intre din nou în derapaj

30 Oct 2010   •   12:05
Traian Băsescu: Greul crizei nu a trecut. Economia riscă să intre din nou în derapaj Foto: INTACT Images

Greul nu a trecut şi riscul ca economia să intre din nou în derapaj este mare. Semnalul vine chiar de la preşedintele Traian Băsescu, iar declaraţia a fost făcută sâmbătă dimineaţă la întâlnirea pe care şeful statului a avut-o cu delegaţia FMI.

Preşedintele a mai menţionat că previziunile încurajatoare apărute în presă legate de economie nu este reprezintă realitatea.

 


De la Ministerul Economiei lucrurile se văd altfel însă. Ministrul Ion Ariton vorbeşte despre semnele bune pe care le vom vedea încă de la începutul anului viitor.

"Eu am convingerea şi uitându-mă şi pe rezultatele economice pe care le avem la nivel de minister, începând cu 1 ianuarie creşterea economică va fi resimţită, chiar dacă ea nu va fi în procente foarte mari, spuneam de acum două luni că undeva la 1-1,5 la sută va fi această creştere. Vă pot spune că avem nişte rezultate extraordinare la export, nu vreau să vă dau cifrele acum, întrucât nu am datele, dar pot să vă spun că exportul până în luna a noua a fost mai mare decât în 2008, o creştere foarte semnificativă", a declarat ministrul Economiei.


Reprezentanţii FMI se feresc să facă aprecieri legate de o posibilă revenire economică.

„Am avut câteva discuţii intense şi dure aici şi cred că suntem în postura de a ajunge la o înţelegere şi a trage concluziile vizitei noastre aici. Aşa cum ştiţi, au fost provocări aici în România în ultimele câteva luni, dar paşii au fost făcuţi pentru a merge înainte. Suntem în a şasea etapă a colaborării noastre, avem o cooperare foarte bună cu Banca Naţională, cu ministrul de Finanţe şi în această vizită mulţi miniştri s-au implicat în discuţii", a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România.

Misiunea FMI se află în România de aproape două săptămâni. În tot acest timp, oficialii Fondului au evaluat acordul în derulare şi au început discuţiile pentru încheierea unei noi înţelegeri.

Parteneri
x close