Antena 3 CNN Economic Biz News Tranşa a treia de la FMI ar putea fi deblocată până pe 21 februarie

Tranşa a treia de la FMI ar putea fi deblocată până pe 21 februarie

Tranşa a treia de la FMI ar putea fi deblocată până pe 21 februarie
Sursa foto: fmi
20 Ian 2010   •   10:36

Tranşa a treia a împrumutului de la FMI, în valoare de 2,3 miliarde de euro, ar putea fi deblocată până cel târziu pe 21 februarie, a declarat pentru radio RFI, reprezentantul României la Fond, Mihai Tănăsescu. Misiunea FMI a ajuns miercuri în România, pentru a vedea dacă ţara noastră îndeplineşte condiţiile acordării tranşei.

În martie anul trecut, România a încheiat un acord cu FMI şi Comisia Europeană de acordare a unui împrumut de 19,5 miliarde euro.

Condiţia impusă de FMI pentru acordarea celei de-a treia tranşe din împrumutul contractat de România a fost îndeplinită, reprezentanţii Fondului cerându-le guvernanţilor de la Bucureşti să adopte bugetul de stat până pe 16 ianuarie.
"Plănuim o nouă misiune de evaluare în ianuarie şi dacă bugetul e aprobat şi evaluarea este finalizată, ne vom mişca cât putem de repede", spunea, în decembrie, şeful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
Potrivit calendarului actual, tranşa a patra ar urma să ajungă în România în luna martie.
Întrebat dacă este posibil ca tranşele a tranşele a treia şi a patra să fie eliberate simultan, Franks nu a exclus această posibilitate.
"Va trebui să discutăm cu boardul FMI. Nu este o certitidine, este o posibilitate", a spus el,la finalul unor discuţii cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi alţi oficiali ai ministerului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI delegatie
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close