Antena 3 CNN Economic Biz News Vlădescu: Renegocierea cu FMI a măsurilor de reducere a cheltuielilor ar fi o eroare

Vlădescu: Renegocierea cu FMI a măsurilor de reducere a cheltuielilor ar fi o eroare

Vlădescu: Renegocierea cu FMI a măsurilor de reducere a cheltuielilor ar fi o eroare
13 Mai 2010   •   11:31

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, joi, că reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pe marginea măsurilor de reducere a cheltuielilor ar fi o eroare.

"O renegociere a măsurilor cu FMI în zona reducerii cheltuielilor bugetare ar fi o eroare", a spus Vlădescu, citat de Mediafax.

Ministrul a făcut această declaraţie după o întâlnire cu sindicatele din agricultură. În cadrul acesteia, Vlădescu a mai spus că Ministerul Finanţelor va debloca până vineri toate plăţile restante din anul 2009, pentru agricultori.

O misiune FMI s-a aflat la Bucureşti în perioada 27 aprilie - 10 mai, pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic prevăzut în acordul stand-by semnat cu România. În urma acestei revizuiri, consiliul director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera cea de-a cincea tranşă din acord, de circa 850 milioane euro.

În urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au propus reducerea salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi o scădere masivă a subvenţiilor, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8% din PIB în acest an.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a cerut Guvernului să nu valideze scrisoarea de intenţie cu FMI până când nu se obţine aprobarea Consiliului Economic şi Social.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sebastian Vladescu FMI
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close