Antena 3 CNN Economic BNR anunță o nouă criză economică în România! Avertisment dur pentru români!

BNR anunță o nouă criză economică în România! Avertisment dur pentru români!

Avertisment dur venit de la Banca Națională! Ne apropiem de o nouă criză! BNR demontează declarațiile ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, care se lăuda că economia țării noastre explodează.

BNR anunță o nouă criză economică în România!  Avertisment dur pentru români!
de Claudia Simion    |    06 Aug 2020   •   17:30

Până în acest moment, acest raport al BNR arată că avem o scădere economică de 1,9% pentru primele luni ale anului. Asta deși anul trecut aveam o creștere economică de 4,3% în ultimele trei luni.

Cu alte cuvinte, Banca Națională îl contrazice pe Florin Cîțu, care se aștepta la o creștere economică, la o revenire.

BNR spune în acest document că revenirea economică a României e de așteptat să fie una lentă. Banca Națională transmite că, dacă ne vom confrunta cu un al doilea val al pandemiei și un nou set de restricții, statul nu are suficiente venituri și nu e pregătit. Cu alte cuvinte, ne paște o nouă criză economică.

În 2009, deficitul era de peste 7,2%, iar anul acesta ne așteptăm să fie cam tot pe acolo, nici de acum o explozie economică, așa cum spunea Cîțu, au mai transmis reprezentanții BNR.

Evident, dacă scad veniturile, scade și consumul pentru că românii nu vor mai avea atât de mulți bani de cheltuit.

Avertismentul BNR în privința pensiilor

BNR a făcut un avertisment și în ceea ce privește pensiile. Dacă vor crește cheltuielile bugetare, atunci vom avea un deficit bugetar și mai mare, o diferență dintre venituri și cheltuieli. 

Pe de altă parte, BNR ne recomandă și corecții fiscale. Ar trebui reduse foarte mult cheltuielile bugetare și încasări ceva mai mari tocmai pentru a face față și pentru a finanța acest deficit din ce în ce mai mare.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR - "Normal că suntem îngrijorați de un al doilea val de pandemie pentru că ar însemna noi restricții de circulație, noi restricții pentru unitățile de producție, de comerț, dar asta se întâmplă în toată lumea".

×
Subiecte în articol: BNR criza economica
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close