Antena 3 CNN Economic Bugetul României este unul consolidat şi foarte bine fundamentat. Vezi cine spune asta

Bugetul României este unul consolidat şi foarte bine fundamentat. Vezi cine spune asta

Bugetul României este unul consolidat şi foarte bine fundamentat. Vezi cine spune asta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Aug 2014   •   21:10

Preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe din Senat, social-democratul Cosmin Nicula, afirmă că bugetul României este unul "consolidat" şi "foarte bine fundamentat".

El a comentat declaraţiile deputatului PDL Gheorghe Ialomiţianu potrivit cărora deficitul bugetar ar putea "să o ia la vale" fiindcă au dispărut cei doi "jandarmi", Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina, recomandându-i democrat-liberalului să compare perioada cât România a fost condusă de Cabinetul Boc cu cea a guvernării Ponta.

"Domnul Ialomiţianu ne-a obişnuit cu declaraţiile politice pe care le face. Eu i-aş aduce, însă, aminte de perioada când miniştri ai Finanţelor au fost Gheorghe Pogea şi el. I-aş recomanda să facă o comparaţie între perioada când PDL era la guvernare, iar el ministru Finanţelor, şi actuala situaţie în care, eu spun, că bugetul României este unul consolidat şi foarte bine fundamentat fără ca banii publici să mai fie epuraţi pe criterii politice pentru firme ale grupurilor de interese din partea PDL-ului. Cred că pe domnia sa asta îl deranjează pentru că acele grupuri de interese nu mai pot să fure bani aşa cum o făceau pe vremea când domnia sa era ministru", a declarat Nicula, luni, pentru Agerpres.

Senatorul PSD a adăugat că bugetul României, sub guvernarea PDL, era unul "în scădere drastică".

"În următoarea perioadă, cu siguranţă, pe măsurile luate de către Guvernul Ponta, bugetul va simţi o creştere continuă în următorii ani", a conchis el.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a declarat la o dezbatere cu tema "Risipirea banilor publici şi planificarea financiară pe proiecte şi programe", organizată luni de ISP, că "România, în momentul de faţă, nu se mai conduce după buget".

"Nu avem buget, nu avem prioritizare. Avem deficitul bugetar, dar s-ar putea să o ia la vale pentru că au dispărut acei "jandarmi", cei doi, domnii Voinea şi Gherghina, care au plătit cu funcţia pentru că nu au fost de acord cu anumite cheltuieli", a spus Ialomiţianu.

×
Subiecte în articol: bugetul Romaniei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close