Antena 3 CNN Economic Cinci contracte de finanțare pe fonduri europene semnate pentru dezvoltarea aeroporturilor din România

Cinci contracte de finanțare pe fonduri europene semnate pentru dezvoltarea aeroporturilor din România

Cinci contracte de finanțare pe fonduri europene semnate pentru dezvoltarea aeroporturilor din România
30 Aug 2019   •   18:31

România își va dubla traficul de pasageri pe calea aeriană în următorii 15 ani. E estimarea făcută la reuniunea anuală a directorilor generali ai aeroporturilor din România, desfășurata la Constanța, în prezența reprezentanților aeroporturilor membre în Asociația Aeroporturilor din România (AAR), Ministerului Transporturilor, Autorității Aeronautice Civile Române, Romatsa și Ministerului Fondurilor Europene.

Potrivit celor prezentate la Constanța, în primul semestru din acest an, cele 17 aeroporturi din România au fost tranzitate de 10.729.755 pasageri, cu 8% mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut.

Ținând cont de importanța dezvoltării traficului de pasageri și de marfă pe aeroporturile din România, reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene (MFE) și-au arătat sprijinul pentru crearea celor mai bune premise în atragerea fondurilor europene în sectorul aeroportuar, prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Astfel Cezar Caleap, secretar de stat și Ionuț Micu, director general adjunct AM POIM, au afirmat că MFE va sprijini dezvoltarea și modernizarea aeroporturilor, astfel încât Romania să ajungă la un grad cat mai mare de accesibilitate și mobilitate regională. Potrivit celor doi oficiali, în perioada trecută de programare, finanțarea europeană a susținut dezvoltarea a opt aeroporturi românești, în vreme ce în actualul cadru financiar, MFE a semnat până în prezent alte 5 contracte de finanțare din cele 15 cereri depuse la AM POIM.

În cadrul ședinței de la Constanța, participanții au mai discutat, pe lângă finanțarea europeană, aspecte ce țin de siguranța și securitatea aeroportuară, analizând în același timp și prevederile noului Cod Aerian. 

Asociația Aeroporturilor din România (AAR) a fost înființată în anul 1999 și reunește 24 membri, printre care 17 aeroporturi și firme din domeniul aeroportuar. AAR are o contribuție importantă în dezvoltarea aviației civile din România, prin colaborarea permanentă pe care o are cu instituțiile internaționale și naționale din domeniu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close