Antena 3 CNN Economic CNADNR: Şoseaua de centură a Sucevei va fi gata până pe 15 noiembrie

CNADNR: Şoseaua de centură a Sucevei va fi gata până pe 15 noiembrie

CNADNR: Şoseaua de centură a Sucevei va fi gata până pe 15 noiembrie
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
de M.Z.    |    11 Iun 2013   •   23:50

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, care au început în 2008 şi ar fi trebuit finalizate pe 12 iulie 2012, vor fi gata până pe 15 noiembrie, a declarat, marţi, Radu Iordache, reprezentant CNADNR.

 
El a spus că lucrările au fost reluate pe 4 martie şi că vor fi finalizate, la toate cele trei tronsoane, până în data de 15 noiembrie, cerând constructorului să se mobilizeze pentru a finaliza lucrările, în condiţiile în care finanţarea este asigurată, informează Mediafax.
 
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a susţinut că firma care execută lucrările are mobilizate utilajele şi materialele necesare execuţiei lucrării şi a respins acuzaţiile liderului PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, care şi-a exprimat îngrijorarea că lucrările nu vor fi finalizate nici în acest an întrucât se lucrează "cu cinci muncitori şi o roabă".
 
Nechifor a spus că a constatat că sunt unii cetăţeni de la PDL "foarte preocupaţi de subiect", dar că înainte de a face declaraţii ar trebui să iasă din birou şi să vadă că firma s-a mobilizat, are deschise şase puncte de lucru pe cele trei tronsoane, are 50 de muncitori, utilaje şi camioane.
 
Preşedintele CJ Suceava a mai susţinut că valoarea întregii investiţii este de 350 de milioane de lei, din care s-au achitat 210 milioane de lei, urmând să mai fie plătită o sumă de 140 de milioane de lei, până în prezent fiind asiguraţi 73 de milioane de lei.
 
La rândul său, preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a cerut, săptămâna trecută, premierului Victor Ponta lămuriri privind lucrările pentru finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava, menţionând că cei cinci muncitori şi o roabă nu pot termina lucrarea în octombrie, conform termenului asumat de Guvern.
 
Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, sistate în luna august a anului trecut, au fost reluate, fiind făcute cu banii firmei de construcţii care execută proiectul şi care apoi vor deconta costurile la CNADNR.
 
Până în prezent, 76% din lucrare este finalizată, fiind făcute plăţi de aproximativ 200 de milioane de lei, aproape de valoarea iniţială a proiectului.

 

×
Subiecte în articol: CNADNR Suceava
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close