Antena 3 CNN Economic Compania de curierat care deschide un nou hub regional. Peste 150 de noi locuri de muncă!

Compania de curierat care deschide un nou hub regional. Peste 150 de noi locuri de muncă!

Mişcare importantă pe piaţa curieratului din România. Un nou hub regional va micşora semnificativ timpul de tranzit al coletelor din regiunea Nord-Est a ţării. Investiţia de 500.000 de euro va aduce şi peste 150 de locuri de muncă.

Compania de curierat care deschide un nou hub regional. Peste 150 de noi locuri de muncă!
de Alexandra Dima    |    22 Apr 2024   •   16:00

”Compania de curierat DPD România deschide la Braşov un nou hub regional, cu o suprafaţă de peste 4.000 mp, care va micşora semnificativ timpul de tranzit al coletelor din regiunea Nord-Est a ţării. Investiţia se ridică la peste jumătate de milion de euro şi face parte din planurile de dezvoltare continuă a companiei DPD România, membră a grupului internaţional Geopost, cel mai important curier rutier din Europa”, anunţă compania.

Investiţia în HUB Braşov implică utilarea depozitului cu sisteme de sortare moderne (conveyoare) provenite de la producători locali. Noul hub va avea 3.800 mp utili pentru depozitare, la care se adaugă 200 mp pentru birouri. Vor fi 10 docuri pentru tiruri şi 30 de porţi de încărcare a coletelor de către curieri. Capacitatea de procesare a hubului din Braşov va creşte astfel de la 15.000 la peste 40.000 de colete pe zi.

Peste 150 de noi locuri de muncă

Noul hub va fi deservit de peste 100 de angajaţi care vor asigura procesele logistice, la care se adaugă 50 de curieri şi subcontractori locali şi va reprezenta, datorită poziţiei geografice, o locaţie importantă pentru rutele de tranzit ale companiei.

„HUB Braşov va fi conectat cu depozitele din Bacău, Buzău, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca, iar prin preluarea volumelor tranzitate prin Sibiu, vor creşte volumele procesabile pentru coletele venite din Europa. Aceste colete erau procesate doar in huburile de la Oradea şi Arad. Practic, datorită hubului de la Braşov, vom micşora substanţial timpul de tranzit al coletelor pentru 25% din volumele reţelei”, a explicat Radu Sticea, COO DPD România.

HUB Braşov reprezintă şi un punct de tranzit al coletelor către Vestul Europei. Dezvoltarea reţelei este importantă pentru trimiterea coletelor care provin de la companiile româneşti, care au sesizat oportunitatea de a vinde în toată Europa şi de a expedia prin intermediul DPD România în ţări precum Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Germania etc.

Compania de curierat DPD România, care a încheiat anul 2023 cu o creştere peste 15% a cifrei de afaceri, face parte din Geopost, lider european în livrările rutiere, şi este activă pe piaţa locală din 2008. Are peste 2.200 de angajaţi şi livrează anual peste 25 de milioane de colete. DPD România are acces la o reţea de peste 100.000 de lockere şi oficii în 23 de ţări europene.

DPD România precizează că derulează un program amplu de sprijinire a magazinelor online româneşti care vor să se extindă in Europa Centrala si de Est, oferindu-le un serviciu cu timp de tranzit redus şi posibilitatea de încasare ramburs în moneda locală a ţărilor respective (Bulgaria, Grecia, Ungaria, Croatia, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia).

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close