Antena 3 CNN Economic Companii 5 reguli de urmat atunci când vrei să faci cadou o carte

5 reguli de urmat atunci când vrei să faci cadou o carte

Sezonul cadourilor se apropie cu pași repezi și deja fiecare dintre noi încearcă să-și facă (cel puțin în minte) o listă cu persoanele pentru care trebuie să cumpere mici sau mari atenții.

5 reguli de urmat atunci când vrei să faci cadou o carte
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Noi 2019   •   20:30

Pentru că gestul de a oferi o carte este unul cu care greu poți da greș, achiziționarea cadourilor dintr-o librărie online este cea mai la îndemână alegere. Și asta pentru că: te scutește de multe drumuri, poți comanda oricâte cărți, ori de câte ori ai nevoie și poți analiza pe îndelete alegerea făcută (prin intermediul review-urilor, rezumatelor, etc).

Cu siguranță și în lista ta de cadouri pentru această iarnă se află cel puțin o persoană dragă pe care o poți surprinde plăcut cu o carte. Fie că o cunoști foarte bine sau sunteți pe cale de a vă descoperi reciproc, fie că te-ai gândit să cauți un cadou într-un magazin fizic sau vei alege din oferta de cărți ale unei librării online, este important să ții cont de câteva reguli pentru a te asigura că gestul tău va fi apreciat și explorat până la ultima filă.

Iată, așadar, 5 reguli de urmat atunci când te decizi să faci cadou o carte:

  1. Alege o carte care să-i reflecte interesele sau experiențele de viață. Acesta este, desigur, cel mai important punct de pornire. Raportează-te la experiențele de viață pe care le-a trăit recent (de exemplu: are parte de o evoluție în carieră, așteaptă un nou membru în familie, și-a descoperit un nou hobby, o nouă pasiune). Totodată, ia în calcul planurile și rezoluțiile pe care și le-a stabilit pentru anul viitor (o călătorie, deschiderea unei afaceri, etc.). Toate aceste elemente reprezintă indicii importante care te vor ajuta să pui cărțile potrivite în coșul de cumpărături al librăriei on line preferate. 
  2. Contextul contează. Întotdeauna. Un titlu sumbru de carte va face notă discordantă cu atmosfera de sărbătoare. Alege o carte potrivită, optimistă, care să se încadreze firesc în peisajul de vacanță și care să rezoneze cu starea de spirit din acest miniconcediu. 
  3. Prima impresie nu se uită niciodată. Nu judeci un astfel de cadou după copertă, e adevărat, dar o carte este un cadou ieftin atunci când arată ieftin. Alege o editură cunoscută care acordă atenție atât adaptărilor din altă limbă, cât și modului de prezentare a cărții (grafica prezentă pe copertă, calitatea filelor, etc).
  4. Însoțește cartea de un mesaj personalizat. Este adevărat că nu este de bun gust și elegant să pui o dedicație direct pe cartea pe care urmează să o faci cadou. Totuși, acest lucru nu trebuie să te descurajeze să scrii un mesaj personalizat, cu atât mai mult cu cât este, cu siguranță, un element mult așteptat de cel care o va primi. Alege o felicitare discretă sau o simplă filă atașată și lasă câteva rânduri. Nu uita să pui, alături de urări, și indicii cu privire la ce te-a determinat să cumperi tocmai acea carte. Cel care o va primi se va bucura să afle că nu ai ales un titlu la întâmplare.
  5. Crește impactul gestului tău printr-un ambalaj potrivit. Nu subestima valoarea pe care o are modul de prezentare a cadoului. Alege ambalaje care imită elemente naturale (pânză, de exemplu) sau cu imprimeuri elegante și accesorizează-le discret cu elemente potrivite. 

×
Subiecte în articol: cadouri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close