Antena 3 CNN Economic Companii Când alţii dădeau faliment, ei au reuşit să-şi tripleze afacerile. Companiile IT care au prosperat pe timp de criză datorită afacerilor cu statul

Când alţii dădeau faliment, ei au reuşit să-şi tripleze afacerile. Companiile IT care au prosperat pe timp de criză datorită afacerilor cu statul

Când alţii dădeau faliment, ei au reuşit să-şi tripleze afacerile. Companiile IT care au prosperat pe timp de criză datorită afacerilor cu statul
Sursa foto: Foto: static.ibnlive.in.com
29 Apr 2013   •   16:38

Câteva companii din domeniul IT au reuşit în plină criză economică să-şi sporească afacerile, în unele cazuri chiar să-şi tripleze încasările din afaceri cu statul. Printre ele, Asesoft, firma lui Sebastian Ghiţă, Romsys sau UTI. Analiştii pietei IT numesc acest gen de companii - furnizori de "software guvernamental", se arată într-o analiză Income Magazine.

În ultimii 3 ani de criză, Romsys a fost una dintre cele mai de succes companii de IT din Romania. Firma, condusă de Horaţiu Berdilă a reusit să-şi tripleze afacerile între 2009 şi 2012.

Unul dintre cele mai mari contracte ale Romsys în 2010 a fost semnat cu Ministerul Apărării. Gigantul IT urma să furnizeze servicii de  securitate în valoare de 26 milioane de lei.

Un alt contract important cu statul a fost semnat cu Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat. Pentru aceasta, Romsys a livrat echipamente şi licenţe software cu 10,66 milioane de lei.

Şi Poşta Română a participat la bunăstarea Romsys. În iunie 2010, cele două companii s-au inţeles ca Romsys sa ofere servicie de întreţinere a echipamentelor IT de aproape 30 de milioane de lei.

Aproape 16 milioane de lei a primit Romsys pentru realizarea şi implementarea proiectului "Servicii online oferite de Oficiul National al Registrului Comertului", tot în urmă cu 3 ani. Pentru ca anul următor contractele cu statul pe timp de criză să continue cu Poliţia Română. Aproape 8 milioane de lei a costat sistemul national de raportare a incidentelor.

Integratorul IT urma să introducă reţea cu fibră optică evaluata la peste 12,6 milioane de lei la Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea. Ulterior compania a subcontractat lucrările, pentru o valoare marcată ca fiind  "confidenţială". Apoi, s-a dovedit ca Sucursala Hidrocentrale nici macar nu avea nevoie de reţeaua în cauză.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close