Antena 3 CNN Economic Companii Cel mai bogat om din lume cucereşte Europa. Slim îşi extinde prezenţa pe pieţele europene

Cel mai bogat om din lume cucereşte Europa. Slim îşi extinde prezenţa pe pieţele europene

Cel mai bogat om din lume cucereşte Europa. Slim îşi extinde prezenţa pe pieţele europene
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Aug 2012   •   12:21
Miliardarul mexican Carlos Slim şi-ar putea extinde prezenţa pe pieţele europene. Cel mai bogat om din lume ar putea operatorul polonez de reţele de fibră optică Hawe, care se pregăteşte să-şi majoreze capitalul printr-o emisiune de acţiuni de 350 milioane zloţi (107 milioane dolari).

Cu fondurile pe care le va obţine, Hawe va cumpăra o altă companie din Polonia, TK Telekom, divizia de telecomunicaţii a companiei feroviare de stat PKP, relatează Bloomberg.

Potrivit omului de afaceri Marek Falenta, care deţine 45% din acţiunile Hawe, peratorul a identificat câţiva investitori interesaţi de acţiunile scoase pe piaţă, fără a oferi alte detalii.Gigantul America Movil, controlat de Carlos Slim, se numără printre aceştia.

"Prefer să vând acţiuni către o companie mare din sectorul telecomunicaţiilor. Nu pot confirma dacă se numără sau nu compania lui Carlos Slim printre potenţialii investitori", a afirmat Falenta pentru Bloomberg.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii America Movil au refuzat să comenteze informaţiile.

America Movil este cel mai mare operator de telecomunicaţii din America Latină şi reprezintă o mare parte din averea lui Carlos Slim, evaluată la 72,2 miliarde de dolari, care îl face cel mai bogat om din lume.

Grupul America Movil este interesat şi de preluarea P4, al patrulea mare operator de telefonie mobilă din Polonia, potrivit Puls Biznesu.

×
Subiecte în articol: carlos slim
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close