Antena 3 CNN Economic Companii Cel mai vechi operator de turism din lume, Thomas Cook, a obţinut o finanţare de 1,4 miliarde de lire sterline

Cel mai vechi operator de turism din lume, Thomas Cook, a obţinut o finanţare de 1,4 miliarde de lire sterline

Cel mai vechi operator de turism din lume, Thomas Cook, a obţinut o finanţare de 1,4 miliarde de lire sterline
Sursa foto: Foto: tntmagazine.com
06 Mai 2012   •   16:30

Compania britanică Thomas Cook, cel mai vechi operator de turism din lume, şi-a asigurat o finanţare de 1,4 miliarde de lire sterline (2,3 miliarde dolari) pe termen de trei ani, câştigând timp pentru redresarea afacerilor afectate de recesiune, transmite Reuters.
   
În acordul convenit cu mai multe bănci, între care şi Royal Bank of Scotland, Thomas Cook a reuşit prelungirea liniilor sale de finanţare până în 2015, dar la dobânzi mai mari şi cu plata unui comision unic.
   
De asemenea, creditorii vor dobândi dreptul de a achiziţiona până la 5% din acţiunile companiei la un preţ prestabilit.
   
Operatorul a emis anul trecut trei avertismente legate de profitabilitate, după ce activităţile i-au fost afectate de tulburările politice şi sociale din nordul Africii şi de problemele economice din Marea Britanie.
   
Cu datorii de 890 milioane de lire sterline, Thomas Cook a obţinut în noiembrie anul trecut un pachet de salvare de 200 de milioane de lire din partea băncilor, a început să vândă active şi a analizat activităţile nerentabile.
   
Parte a programului de restructurare, compania se află în negocieri avansate pentru vânzarea şi închirierea ulterioară a 17-19 avioane, respectiv 20% din aeronavele pe care le deţine.
   
Fondat cu 170 de ani în urmă, grupul Thomas Cook a fost afectat în ultimii ani de condiţiile dificile din Europa, îndeosebi din Marea Britanie, unde clienţii de bază ai companiei - familiile tinere cu copii mici - au fost lovite dur de deteriorarea situaţiei economice.

×
Subiecte în articol: finantare conditii Marea Britanie Europa
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close