Antena 3 CNN Economic Companii Dăianu: Dan Radu Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF

Dăianu: Dan Radu Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF

Dăianu: Dan Radu Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mar 2014   •   15:24
Preşedintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a declarat, miercuri, că Dan Radu Ruşanu a demisionat de la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Dăianu a făcut declaraţia la Senat, aflându-se la comisia care anchetează activitatea ASF, informează Mediafax.
 
Preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, Cosmin Nicula, a menţionat că demisia scrisă a lui Dan Radu Ruşanu de la conducerea ASF a fost transmisă comisiei de către preşedintele interimar al ASF, Daniel Dăianu.
 
Nicula a precizat că va înainta demisia lui Ruşanu Biroului Permanent al Senatului. "Vreau să înştiinţez conducerea Senatului, pentru că, vă daţi seama, în situaţia dată trebuie să analizăm cât se poate de serios ASF şi, bineînţeles, să venim cu propuneri pentru ocuparea funcţiei de preşedinte şi propuneri pentru ocuparea unui post de membru neexecutiv în cadrul ASF, dacă formula va rămâne de nouă (membri - n.r.)", a spus Nicula.
 
Întrebat dacă, o dată cu demisia din funcţie, Ruşanu a notificat că a returnat şi primele primite, el a răspuns: "Nu, nu a făcut dovada faptului că a returnat aceşti bani".
Pe 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui ASF Dan Radu Ruşanu, decizia fiind definitivă.
 
CAB a admis astfel recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce propunerea acestora de arestare preventivă a lui Ruşanu a fost respinsă, pe 26 februarie, de Tribunalul Bucureşti. Decizia CAB este definitivă.

Dan Radu Ruşanu a fost reţinut, pe 25 februarie, în dosarul "Carpatica. Ruşanu este acuzat de favorizarea infractorului şi influenţarea declaraţiilor în dosarul Carpatica. El este suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul Ordonanţei de urgenţă privind ASF şi ar fi acceptat protejarea frauduloasă a intereselor SC Carpatica.
 

 
 
 
 

×
Subiecte în articol: dan radu rusanu demisie ASF Daniel Daianu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close