Antena 3 CNN Economic Companii Deutsche Bahn va investi 41 miliarde de euro în reţeaua de căi ferate şi modernizarea staţiilor

Deutsche Bahn va investi 41 miliarde de euro în reţeaua de căi ferate şi modernizarea staţiilor

Deutsche Bahn va investi 41 miliarde de euro în reţeaua de căi ferate şi modernizarea staţiilor
05 Iul 2010   •   18:25

 

Operatorul german de stat al căilor ferate, Deutsche Bahn, intenţionează să facă cea mai mare investiţie din istorie, până în 2014.

 

Compania va investi circa 41 miliarde de euro pe operaţiunile sale, 75 procente din care vor fi cheltuiţie pe reţeaua de căi ferate şi modernizarea staţiilor, restul fiind destinaţi achiziţionării de noi trenuri, anunţa directorul tehnic Volker Kefer.

Deutsche Bahn  doreşte să cumpere circa 300 noi trenuri de mare viteză "ICx" pentru a înlocui actualul model ICE.

"Pentru transportul regional, dorim să cumpărăm 400 de noi trenuri electrice " ca şi 600 de autobuze pentru transportul local, sublinia Kefer.

Cu aceste investiţii, "timpul de călătorie va fi mai scurt, trenurile vor fi de mai încredere şi punctuale, dar şi mai confortabile".

Deutsche Bahn  este una din companiile importante de servicii ferate, acoperind şi alte state. În aprilie a achiziţionat Arriva, una din firmele de transport de top din Marea Britanie.

Deutsche Bahn are 240.000 de angajaţi, din care trei sferturi sunt în Germania. Anul trecut, veniturile au fost de 29.3 miliarde de euro.

Doar în Germania, compania are 34.000 kilometri de căi ferate, în fiecare zi transportând peste şapte milioane de pasageri cu trenul şi autobuzul.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: cai ferate
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close