Antena 3 CNN Economic Companii EximBank: atenţie sporită pentru companiile care derulează proiecte cu finanţare europeană

EximBank: atenţie sporită pentru companiile care derulează proiecte cu finanţare europeană

EximBank: atenţie sporită pentru companiile care derulează proiecte cu finanţare europeană
08 Iun 2012   •   12:21
“Implicarea noastra pentru sustinerea companiilor care deruleaza proiecte cu finantare europeana este vizibila atat prin volumul facilitatilor acordate, cat si prin proiectele pe care le-am derulat in ultimul timp pentru a clarifica oferta noastra fata de potentialii clienti din tara, prin parteneriate cu Autoritatile de Management si, nu in ultimul rand,  prin mediatizarea crescuta a pachetului nostru de produse, inclusiv prin actualizarea site-ului propriu al EximBank”, a declarat recent Ionut Costea, presedintele Bancii de Export-Import a Romaniei. 

Pachetul de produse al EximBank pentru sustinerea companiilor care au proiecte finantate din fonduri structurale cuprinde credite pentru cofinantare si prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante sau garantii. “Aceste produse sunt explicate si detaliate atat in interactiunile pe care consultantii bancii le au cu acele companii care ne contacteaza, cat si in cadrul actiunilor comune pe care le desfasuram cu acelasi scop cu Autoritatile de Management”, a mai adaugat oficialul.

In functie de tipul proiectului, EximBank poate acorda credite de investitii destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei. Prin acest produs, o societate care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente contributiei proprii.

De asemenea, se pot oferi credite destinate prefinantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute catre furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. Acestea pot asigura tot pana la 100% valoarea finantarii europene obtinute. In plus, EximBank poate garanta creditele contractate de companii de la bancile comerciale pentru implementarea proiectelor cu bani europeni.

Operatorii economici pot obtine mai multe informatii prin intermediul site-ului www.eximbank.ro unde este disponibila o sectiune speciala pentru produsele destinate intreprinzatorilor care au proiecte finantate european sau pot contacta oricare dintre cele 12  sucursale EximBank pentru obtinerea de consultanta personalizata, in vederea identificarii celor mai potrivite solutii de finantare pentru fiecare proiect in parte.

×
Subiecte în articol: Eximbank
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close