Antena 3 CNN Economic Companii Ikea, anchetată de Comisia Europeană. Acuzațiile grave care au fost aduse companiei

Ikea, anchetată de Comisia Europeană. Acuzațiile grave care au fost aduse companiei

Ikea, anchetată de Comisia Europeană. Acuzațiile grave care au fost aduse companiei
18 Dec 2017   •   09:20

Comisia Europeana va lansa luni o investigatie impotriva Ikea, extinzand o campanie lansata in urma cu patru ani referitoare la practicile companiilor de optimizare fiscala, relateaza Financial Times.

Comisarul european Margrethe Vestager va anunta o investigatie oficiala imporiva aranjamentelor fiscale din Olanda ale retailerului suedez de mobila, care ar fi ajutat Ikea sa evite plata unor taxe de aproape 1 miliard de de euro, in perioada 2009-2014, potrivit estimarilor incluse intr-un raport prezentat in februarie 2016 de Partidul Verzilor, in Parlamentul European.

Ikea a creat doua grupuri separate, in cadrul unei retele de companii din Olanda, Luxemburg si Liechtenstein, prin intermediul carora a transferat bani si profituri pentru a beneficia de facilitati fiscale, se arata in raport, informeaza news.ro.

Oficialii Comisiei vor efectua o investigatie pentru a determina daca acordul fiscal din Olanda incalca reglementarile europene, inainte de a estima ce economii fiscale a obtinut compania prin aceasta structura.

 

×
Subiecte în articol: ikea ancheta Comisia Europeana companie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close