x close

Ikea, anchetată de Comisia Europeană. Acuzațiile grave care au fost aduse companiei

18 Dec 2017   •   09:20
Ikea, anchetată de Comisia Europeană. Acuzațiile grave care au fost aduse companiei

Comisia Europeana va lansa luni o investigatie impotriva Ikea, extinzand o campanie lansata in urma cu patru ani referitoare la practicile companiilor de optimizare fiscala, relateaza Financial Times.

Comisarul european Margrethe Vestager va anunta o investigatie oficiala imporiva aranjamentelor fiscale din Olanda ale retailerului suedez de mobila, care ar fi ajutat Ikea sa evite plata unor taxe de aproape 1 miliard de de euro, in perioada 2009-2014, potrivit estimarilor incluse intr-un raport prezentat in februarie 2016 de Partidul Verzilor, in Parlamentul European.

Ikea a creat doua grupuri separate, in cadrul unei retele de companii din Olanda, Luxemburg si Liechtenstein, prin intermediul carora a transferat bani si profituri pentru a beneficia de facilitati fiscale, se arata in raport, informeaza news.ro.

Oficialii Comisiei vor efectua o investigatie pentru a determina daca acordul fiscal din Olanda incalca reglementarile europene, inainte de a estima ce economii fiscale a obtinut compania prin aceasta structura.

 

Parteneri
Parteneri
sati