Antena 3 CNN Economic Companii Oltchim a câştigat în instanţă. Combinatul a scăpat de executarea silită cerută de un creditor

Oltchim a câştigat în instanţă. Combinatul a scăpat de executarea silită cerută de un creditor

Oltchim a câştigat în instanţă. Combinatul a scăpat de executarea silită cerută de un creditor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Noi 2012   •   16:41

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea a obţinut în instanţă, marţi, suspendarea provizorie a executării silite cerute de firma Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein, furnizor de materii prime.

"În 27 noiembrie 2012 instanţa a admis cererea formulată de petenta Oltchim şi a dispus suspendarea provizorie a executării silite (...)", se arată într-un comunicat al Oltchim transmis Bursei de Valori Bucureşti, informează Mediafax.

În baza unui contract încheiat în februarie, Polchem Societe Anonyme livrează materii prime către Oltchim.

Combinatul chimic are datorii de peste 700.000.000 de euro către Polchem Societe Anonyme. Pentru plata acestei datorii, executorul judecătoresc a decis săptămâna trecută să scoată la licitaţie activele Diviziei Petrochimice Bradu, deţinută de Oltchim.

Decizia a fost urmată de proteste ale salariaţilor de la Bradu. Compania Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, care a câştigat licitaţia pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat, nu a plătit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

După încercarea eşuată de privatizare a Oltchim, Guvernul intenţionează să acorde combinatului un ajutor de urgenţă de 20 milioane euro, pentru finanţarea activităţii, sumă cu care FMI este de acord.








×
Subiecte în articol: Oltchim executare silita
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close