Antena 3 CNN Economic Companii (P) Cum sa construim un sistem de supraveghere

(P) Cum sa construim un sistem de supraveghere

(P) Cum sa construim un sistem de supraveghere
21 Iun 2017   •   14:06

Vi s-a intamplat pana acum sa va doriti un sistem de supraveghere? Este posibil ca raspunsul la aceasta intrebare sa fie unui afirmativ. Pentru a realiza un sistem de supraveghere aveti nevoie de foarte multa rabdare, timp si cunostinte foarte bune in domeniu. Chiar daca multi dintre noi ne dorim niste lucruri, sunt sanse mari sa nu stim cum functioneaza si sa facem alegeri gresite. Iar mai tarziu regretam ca nu ne-am documentat mai bine. Informatiile legate de astfel de sisteme de supraveghere reprezinta cheia in acest domeniu foarte vast deoarece ne putem confrunta cu incompatibilitati intre echipamente.

Echipa SKUT.ro va ofera toate informatiile necesare pentru a putea configura singuri un sistem de supraveghere. De asemenea, la SKUT.ro puteti gasi echipamente de cea mai buna calitate, la preturi foarte atragatoare.

Pentru a incepe realizarea unui sistem de supraveghere trebuie sa luati in calcul la ce o sa il folositi mai exact. Care va fi scopul lui principal si in ce locatie.

Un sistem de supraveghere este compus din camere, DVR sau NVR in functie de tipul camerelor, HDD pentru stocare, alimentatoare sau surse de curent, mufe si optional un monitor sau televizor pentru a efectua setarile.

Trebuie sa va ganditi cate camere urmeaza sa folositi. In functie de numarul de camere trebuie ales un DVR sau NVR cu suficiente canale pentru toate acestea. De asemenea, luati in considerare daca pe viitor vor mai urma si alte camere.

Camerele pot fi de mai multe tipuri si tehnologii. Camerele se pot clasifica dupa forma (bullet, dome, cube, speed dome), dupa tehnologie (analogic sau IP), dupa rezolutia de filmare, distanta infrarosu, materialele folosite la carcasa, etc.

Cautati o camera care sa va satisfaca toate cerintele. Nu trebuie sa fie toate la fel. Fiecare forma are un anumit tip de prindere, sunt dedicate unui anumit mediu etc.

DVR-ul sau NVR-ul se alege in functie de camera. Daca aveti o camera analogica atunci trebuie sa alegeti un DVR. In schimb, daca aveti o camera IP trebuie sa alegeti un NVR. NVR-ul/DVR-ul trebuie sa aiba suficiente canale pentru toate camerele si sa ofere functiile de care aveti nevoie. Cu cat camera este mai sofisticata dpdv tehnologic,cu atat si NVR-ul/DVR-ul trebuie sa fie mai performant pentru a nu exista probleme de compatibilitate.

Intre DVR si camere este nevoie de o conexiune video. Deoarece au acelasi tip de mufa la capete este nevoie de un adaptor. In plus, firul de la camera este prea scurt si trebuie oricum prelungit. In acest caz intra in ecuatie mufa de tip videobalon. Aceasta face legatura intre camera si DVR.

In cazul unui NVR nu este nevoie de o mufa videobalon. Conexiune intre camera si NVR se realizeaza prin cablu UTP, adica cablu de internet normal cum se foloseste la calculatoare. Daca NVR-ul stie sa ofere alimentare PoE, adica Power over Ethernet, nu mai aveti nevoie de alimentare separata pentru camera. Aceasta isi va lua curent direct prin acelasi cablu UTP din NVR.

Pentru a putea reda imaginea pe un televizor sau monitor este nevoie de un cablu VGA sau HDMI. In prima faza este important sa aveti la indemana un televizor sau monitor. Este nevoie de configurari, de setat parole si rezolutii. Dupa ce ati facut toate acestea nu mai este nevoie de el. O data ce ati pus camerele sa inregistreze, puteti accesa intreg sistemul de pe telefon. Insa pentru setari importante trebuie sa accesati din nou sistemul prin intermediul unui televizor/monitor pentru a putea avea acces la toate setarile importante.

Pana aici totul este in regula, insa daca doriti sa stocati ceea ce filmeaza camerele, nu doar sa redea imaginea pe un ecran, aveti nevoie de un mediu de stocare. DVR-urile si NVR-urile nu vin echipate cu HDD-uri, de aceea este recomandat sa cumparati unul cu o capacitate cat mai mare. In functie de numarul de camere si de orele de inregistrare, alegeti un HDD cu o capacitate care sa va multumeasca. Dupa ce acesta s-a umplut complet de inregistrari si nu mai este spatiu pentru alta noua, sistemul va sterge cea mai veche filmare si va reincepe scrierea. Pentru a avea siguranta ca o luna de zile aveti filmarile pe HDD, recomandat este sa aveti un HDD cu o capacitate minima de 2TB.

La SKUT.ro gasesti toate echipamentele de care ai nevoie. Preturile sunt foarte mici, aveti garantie, drept de retur si consultanta tehnica gratuita.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close