Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 scule pe care să le ai în casă

5 scule pe care să le ai în casă

Pasionat de DIY sau nu, orice gospodar adevărat are nevoie de un set de scule pe care le poate folosi în caz de urgență sau în cadrul proiectelor de renovare.

5 scule pe care să le ai în casă
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   13:16

Acestea pot fi folositoare și membrilor familiei îndemânatici, care trebuie să rezolve urgențele apărute în perioada în care lipsești de acasă.

Fie că este vorba de schimbarea decorului de acasă, a finisajelor din baie sau instalarea unor noi corpuri de mobilier, fără uneltele potrivite activitățile vor dura mult mai mult și există mai multe șanse de a face greșeli.

Iată câteva dintre sculele esențiale pentru orice locuință:

1. Scule pentru măsurători

Indiferent de ceea ce vrei să rezolvi în locuință, măsurătorile fac parte dintre primii pași esențiali spre un rezultat reușit. Acestea sunt multifuncționale și se vor dovedi de ajutor indiferent că vrei să te concentrezi pe amenajarea interioarelor sau că profiți de sezonul cald pentru a începe munca din jurul casei sau dintr-o livadă.

Caută modele de rulete, inclusiv rulete forestiere, care se potrivesc nevoilor tale în materie de lungime, material și caracteristici tehnice. O ruletă de calitate îți face munca mai ușoară atunci când trebuie să măsori piesele de lemn pentru mobilier, dimensiunile peretelui pe care instalezi plăci noi de faianță sau pentru măsurarea bucăților generoase de lemn.

2. Bormașina

Bormașina este o unealtă versatilă care nu trebuie să lipsească din locuințele de pretutindeni, deoarece este singura unealtă care îți permite să găurești și să înșurubezi diverse suprafețe, de la perete, la lemn și metal. Chiar și în momentele în care vrei să instalezi un tablou sau o fotografie în ramă, ai nevoie de ajutorul unei astfel de unelte.

Pentru a nu depinde mereu de vecini sau de închirierea unei bormașini din magazinele mari, optează pentru un model potrivit pentru tipul de proiecte de care te ocupi. Dacă lucrezi în domeniu este recomandat să achiziționezi o bormașină multifuncțională, dar și truse complexe de burghie, pentru diferite situații și tipuri de găuri.

3. Set de șurubelnițe

Asamblarea corpurilor de mobilier noi, înlocuirea unei baterii pentru chiuvetă, dar și repararea șuruburilor desfăcute implică nevoia unei șurubelnițe. Aceste unelte pot fi comparate cu tacâmurile în ceea ce privește aspectele tehnice ale locuinței tale.

Un set de șurubelnițe este ideal, deoarece trebuie să poți acționa indiferent de tipul de șurub pe care îl înfiletezi. Șurubelnițele pot fi:

  • Triunghi;
  • Tri-aripă;
  • Tri-formă;
  • Hexagonală;
  • Phillips (în cruce);
  • Cap drept;
  • Torx (stea);

 

4. Unelte de tăiat

În special dacă locuiești la casă, uneltele de tăiat se vor dovedi utile în proiectele de amenajare a casei și a curții. De la cutter, la foarfecă de tablă și fierăstrău d emână, toate aceste scule sunt indispensabile într-un atelier de construcții, chiar dacă este vorba doar despre o pasiune.

Alege unelte de tăiat pentru a modifica picioarele unor scaune de lemn pentru terasă, dar și pentru a modifica dimensiunile plăcilor de parchet pe care le instalezi în momentul în care începi renovarea.

5. Clești și chei

Precum șurubelnițele, cleștii și cheile trebuie să fie la îndemână pentru momentele în care apar defecțiuni în casă sau la aparatura pe care o folosești zi de zi. De exemplu, dacă ești un împătimit al mersului pe bicicletă, vei avea adesea nevoie de o cheie pentru a întări sau schimba șuruburile acesteia.

Cleștii sunt potriviți pentru a dezasambla diverse componente ale instalației de scurgere sau pentru a scoate cuie dintr-o piesă de mobilier veche. De asemenea, aceștia te pot ajuta să înșurubezi în spații mai înguste sau greu accesibile.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close