Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 6 băuturi bio, perfecte pentru sezonul cald

6 băuturi bio, perfecte pentru sezonul cald

Hidratarea are un rol esențial pentru sănătate, mai ales în sezonul cald, când pierdem multe lichide prin transpirație.

6 băuturi bio, perfecte pentru sezonul cald
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2022   •   14:32

Multe persoane tind să evite apa și să opteze pentru sucurile din comerț. Însă aceasta nu este o alegere tocmai sănătoasă. 

Ce băuturi răcoritoare poți alege, astfel încât să nu îți pui sănătatea în pericol? Iată de unde procuri sau cum îți prepari cele mai gustoase băuturi bio pentru vară. 

Ce înseamnă bio?

Alimentele și băuturile certificate bio sunt obținute prin agricultură ecologică, astfel:

  • Nu se utilizează pesticide, iar buruienile și dăunătorii sunt ținuți sub control prin metode naturale (tăierea buruienilor, rotația culturilor, prădători).
  • Se utilizează fertilizatori naturali (cum ar fi compost), nu sintetice.
  • În cazul produselor animale: nu primesc hrană cu hormoni sau organisme modificate genetic, ci doar hrană organică. Nu li se administrează antibiotice sau alte medicamente. 

De unde procuri băuturi bio?

Descoperă gama de băuturi bio în varianta gata de consum în magazine naturiste și supermarketuri, la categoria de alimente bio.

Pe de altă parte, băuturile bio pot fi preparate și acasă, atât timp cât utilizezi doar ingrediente organice. 

Indiferent de ce alegi, verifică ambalajul produselor pentru a te asigura că sunt certificate bio. Acesta trebuie să conțină sigla ecologică UE. 

Băuturi bio potrivite în sezonul cald

Ce băuturi bio poți alege în anotimpul de vară?

  • Apă cu fructe și gheață

Cea mai simplă alegere este adaugi câteva felii de fructe bio și cuburi de gheață în apa de băut. Această băutură îți oferă hidratare, nu conține calorii și are o aromă plăcută de fructe. Dacă ți se pare dificil să bei cele 8 pahare de apă recomandate zilnic, acesta este un truc care te poate ajuta. 

  • Limonadă simplă

Clasica limonadă este cea mai populară băutură răcoritoare. Stoarce puțină lămâie bio în apa de băut, apoi adaugă o linguriță de miere și câteva frunze de mentă. Evită siropurile sau excesul de zahăr/miere.

  • Limonadă cu fructe

Dacă limonada simplă ți se pare monotonă, poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi suc stors de cătină, pepene galben, mango sau fructe tăiate cubulețe. 

  • Ice tea 

Dacă preferi ceaiul sau infuziile de plante, alege varianta rece pe timp de vară. Poți opta pentru ice tea bio fără zahăr din comerț. Totuși, îl poți prepara și acasă, din pliculețe de ceai bio. După ce se răcește, mai rămâne doar să adaugi gheață. 

  • Suc de legume

Sucul stors de legume amestecat cu apă este o băutură fresh, săracă în calorii, dar bogată în vitamine și minerale. Poți amesteca mai multe sucuri de legume, cum ar fi de morcov, castravete și apio. Găsești sucuri bio de legume și în comerț. Totuși, acestea nu înlocuiesc porțiile de legume de la mese.

  • Kombucha

Kombucha este o băutură fermentată cu efect probiotic. Aceasta este dulce, ușor acidică sau efervescentă, și se obține din ceai verde sau negru. Aceasta poate fi preparată acasă, însă este mai simplu să optezi pentru cea gata preparată. Alege varianta bio și ai grijă să conțină bacterii vii. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close