Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 6 motive pentru care să apelezi la profilaxie periodică

6 motive pentru care să apelezi la profilaxie periodică

Prevenția este o măsură mai înțeleaptă decât orice tratament ulterior. Sănătatea dentară influențează starea întregului organism, dar aduce beneficii semnificative și stării noastre mentale.

6 motive pentru care să apelezi la profilaxie periodică
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2022   •   13:09

Care sunt avantajele efectuării unei profilaxii periodice? Care sunt bolile pe care le poate combate un simplu consult? Descoperă mai departe răspunsurile care te vor ajuta să îți îmbunătățești rutina de îngrijire orală.

Profilaxia periodică: modă sau investiție cu efecte pe termen lung?

Conform studiilor, aproximativ 85% dintre persoanele care suferă de halitoză (respirație neplăcută și persistentă) se confruntă cu o afecțiune dentară care cauzează acest lucru. Mai mult, afecțiunile cardiace și atacurile vasculare sunt favorizate de boli generate de o igienă orală slabă.

  • Boală parodontală

Procedura de profilaxie periodică stopează avansarea bolilor parodontale prin tehnica periajului profesional, a detartrajului bianual și prin efectuarea unei evaluări detaliate a stării dinților. Una din două persoane suferă de această boală. Cauza comună vizează igiena dentară precară. Tartrul, placa bacteriană și bacteriile acumulate la nivelul dinților încurajează dezvoltarea inflamațiilor gingiilor, retracția gingivală și în timp, pierderea dinților. Pentru combaterea acestui risc, pacienții sunt nevoiți să apeleze la operații restaurative pentru a redobândi funcționalitatea normală a dinților.

  • Asigură succesul implantului dentar

Profilaxia este procedura indicată înainte și după inserarea unui implant dentar, precum și în cazul procedurilor de grefare osoasă. Efectuarea profilaxiei în aceste situații reduce drastic riscul infecțiilor.

  • Detectarea problemelor orale incipiente

Cariile dentare descoperite în fază incipientă sunt mai simplu și mai accesibil de tratat decât în cazul cariilor avansate care necesită tratamente complexe.

  • Zâmbet impecabil

În cadrul ședințelor de profilaxie sunt utilizate procedurile de detartraj, airflow și periaj profesional în scopul îndepărtării petelor de pe dinți, care afectează estetica zâmbetului tău.

  • Un organism protejat de boli

Poate nu știai asta, dar cercetătorii au demonstrat legătura dintre anumite boli și problemele apărute la nivelul cavității bucale. De exemplu, infarctul miocardic sau Alzheimerul sunt generate printre altele și de lipsa igienei orale. Ședințele de profilaxie realizate de 2 ori pe an mențin sănătatea dinților și a gingiilor la un nivel superior.

  • Ții la distanță bolile gingivale

Afecțiunile gingivale se numără printre cele mai des întâlnite cauze care provoacă pierderea dinților la adulți. Absența tratamentului în timp util conduce la agravarea afecțiunilor parodontale, obligând la acordarea unui tratament complex și cu implicații financiare pe măsură.

Profilaxia reprezintă cea mai convenabilă procedură prin care le asigurăm dinților noștri o îngrijire corespunzătoare, având trei roluri esențiale: previne apariția cariilor, combate dezvoltarea bolilor parodontale, precum și a altor complicații dentare ce se pot extinde afectând organele vitale.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close