Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Afecțiuni orale care pot necesita tratament cu implant dentar

Afecțiuni orale care pot necesita tratament cu implant dentar

O sănătate orală bună este esențială pentru un zâmbet strălucitor și o viață fără disconfort. Cu toate acestea, uneori, anumite afecțiuni pot afecta structura dintelui, ceea ce duce la necesitatea unui implant dentar.

Afecțiuni orale care pot necesita tratament cu implant dentar
de Georgiana Adam    |    20 Sep 2023   •   15:19

 În acest articol, vom explora trei afecțiuni orale comune care pot duce la implanturi dentare și ce presupune acest proces.

  1. Caria Dentară Avansată

Cariile dentare netratate pot progresa și afecta în cele din urmă structura dintelui în profunzime. Atunci când o carie este lăsată netratată, poate ajunge la nervul dintelui, provocând dureri intense și inflamații. În astfel de cazuri, tratamentul cu canal radicular (endodontic) este adesea primul pas pentru a salva dinte. Cu toate acestea, în cazurile severe, când rădăcina este grav afectată, poate fi necesar un implant dentar pentru înlocuirea dintelui compromis [în cazul în care nu știi nimic despre onorariile implicate, poti gasi detalii pe pagina aceasta special dedicata pentru implant dentar pret

  1. Parodontita Avansată

Parodontita, o boală a țesuturilor care susțin dinții, poate afecta oamenii de toate vârstele. În stadiile avansate ale parodontitei, osul care susține dinții poate fi resorbit sau deteriorat. În aceste situații, dinții pot deveni mobili și pot cădea în cele din urmă. Un implant dentar poate fi o opțiune excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă în cazurile de parodontită avansată.

  1. Traume Dentare Serioase

Traumele dentare, cum ar fi fracturile pot afecta adânc structura dintelui. În funcție de gravitatea traumei, dentistul poate decide dacă este posibil să se salveze dantura sau dacă este necesar un implant dentar. În cazul pierderii unui dinte în urma unui accident sau a unei traume serioase, implantul dentar poate fi o soluție sigură și durabilă pentru a înlocui dantura.

  1. Edentatia (Lipsa Totală a Dinților)

Pierderea tuturor dinților, cunoscută sub numele de edentație, poate fi rezultatul unor afecțiuni precum parodontita avansată sau cariile netratate. Această situație poate afecta semnificativ calitatea vieții unei persoane, dificultatea în mestecare, vorbirea și aspectul zâmbetului fiind doar câteva dintre aspectele afectate. În astfel de cazuri, implanturile dentare pot fi o soluție completă și de lungă durată pentru a restabili un zâmbet frumos și funcționalitatea optimă a danturii.

Este important să înțelegeți că implanturile dentare sunt o opțiune sigură și eficientă pentru a înlocui dinții lipsă, indiferent de cauza pierderii acestora. Cu o planificare adecvată și o îngrijire corespunzătoare, implanturile dentare pot restabili funcționalitatea și aspectul natural al zâmbetului dumneavoastră. Pentru a afla mai multe despre implanturile dentare și costurile implicate, puteți discuta cu un specialist precum cei din aceasta clinica stomatologica iasi, unde veți primi sfaturi personalizate pentru nevoile dumneavoastră specifice. Sănătatea orală este esențială, așa că nu ezitați să căutați ajutorul de specialitate atunci când aveți nevoie.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close