Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Alege produse cosmetice organice pentru o frumusețe sănătoasă de la Beautybio.ro

Alege produse cosmetice organice pentru o frumusețe sănătoasă de la Beautybio.ro

Dacă ar fi să alegi între o cremă parfumată, dar plină de ingrediente pe care nu le cunoști și o crema inodoră sau cu un parfum discret, pe care sunt trecute câteva ingrediente simple, pe care ai prefera-o?

Alege produse cosmetice organice pentru o frumusețe sănătoasă de la Beautybio.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2022   •   14:18

Nu te lăsă păcălită de acele superbe arome florale folosite pentru a masca chimicalele sintetice adăugate produselor cosmetice! Indiferent de preț, dacă îți pasă de sănătatea ta, ar trebui să stai departe de produsele cosmetice ce nu sunt naturale, iar în timp pot fi chiar cancerigene!

Din păcate, ingredientele celor mai populare produse cosmetice sunt dăunătoare sănătății noastre. Ele pot provoca probleme de sănătate, de la reacții alergice la astm și chiar cancer. Astăzi, când este aproape imposibil să eliminăm complet substanțele chimice nocive din viața noastră, te rugăm să folosești aceste produse cosmetice periculoase doar pentru perioade limitate și să ai grijă. 

În timp ce știi că trebuie să eviți să folosești vopsea de păr în timpul sarcinii, poți să crezi că cremele pe care le folosești pentru a preveni și îndepărta vergeturile nu îți vor face rău ție și, prin urmare, copilului tău nenăscut? De asemenea, știai că problema ta cu acneea, pe care o poți trata uneori doar după luni sau ani de luptă, poate să apară din nou atunci când începi să utilizezi produse cosmetice nesigure și pline de chimicale?

Tot efortul și banii pe care i-ai cheltuit vor zbura într-o clipă și va trebui să experimentezi din nou aceeași perioadă tulbure. De aceea, te sfătuim, pe cât posibil, mai ales când este vorba de perioade sensibile din viața ta, precum sarcina, sau de anumite zone cu probleme (fața, scalpul) să folosești cosmetice organice sau bio precum cele de la https://www.beautybio.ro/.

De ce să folosești produse cosmetice organice?

Cea mai bună modalitate de a elimina ingredientele care sunt dăunătoare sănătății noastre și care provoacă diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea sau chiar eczemele, este să folosim produse cosmetice organice.

Deși definițiile conceptelor organice și naturale sunt supuse diverselor dezbateri, definiția acceptată a ceea ce înseamnă organic este următoarea: produsele organice sunt acele produse ce sunt realizate din substanțe obținute din plante și animale în care substanțele chimice sintetice precum pesticidele și erbicidele nu sunt utilizate în timpul creșterii, cultivării și producției.

Produsele organice certificate sunt inspectate de organizații internaționale stricte. Aceste reguli acoperă toate etapele de la semințe până la plantare, depozitare și realizare efectivă a produsului.

Pe de altă parte, doar pentru că ceva provine dintr-o sursă naturală nu înseamnă că este organic și nu ne va dăuna sănătății. De exemplu, berea se face din orz, dar nu o considerăm un medicament bio! În plus, sunt persoane care sunt alergice la anumite plante. Deci și aici trebuie să fim atente, însă riscurile sunt mult mai mici.

Cum poți cumpăra produse cosmetice bio?

Este foarte important să știm câte produse sunt considerate naturale. Putem întâlni, de exemplu, următoarele afirmații cu privire la unele produse: Fabricat din ulei de argan 100% organic... sau 78% ingrediente naturale/organice. Aceste produse ne spun de fapt că doar uleiul de argan din crema respectivă este organic. Sau că doar 78% dintre ingrediente sunt naturale/organice. Dar restul de ingrediente? Sunt ele organice sau sunt chimicale dăunătoare?

Astăzi, când mergi la medic pentru oricare dintre afecțiunile tale, nu știi dacă medicamentele prescrise vor fi bune pentru tine. Este posibil ca medicul tău să nu știe exact acest lucru. Astăzi, medicina nu poate garanta dacă medicamentele eliberate după ani de experimentare vor fi bune pentru tine! Cu alte cuvinte, procesul de experimentare continuă. Nu știm cine va beneficia de produse cosmetice și cui îi vor provoca alergii și iritații. Acesta este cazul chiar dacă cumperi cele mai fiabile și bune produse. Ingredientele vegetale și uleiurile esențiale din produsele cosmetice organice pot provoca alergii. Pentru a nu fi dezamăgită și a pierde banii, cumpără la început doar un produs de probă dacă este posibil și vezi dacă nu provoacă alergii sau iritații. 

Interesează-te înainte de a cumpăra un produs cosmetic! Forumurile și blogurile care fac comentarii imparțiale, precise și despre care crezi că îți oferă informații satisfăcătoare te vor ajuta în acest sens.

Citește etichetele produselor! Nu cumpăra produse cu ingrediente care vor dăuna pielii și sănătății. Poți găsi o mulțime de articole despre ce substanțe sunt periculoase și pe care le poți regăsi în produsele cosmetice. 

Ar trebui să alegi produse care conțin conservanți naturali! Produsele cosmetice organice conțin conservanți care prelungesc durata de valabilitate a produsului, dar care nu dăunează sănătății. Iată câteva tipuri de ingrediente pe care le conțin, de obicei, produsele organice, dar care nu sunt deloc dăunătoare: extract de semințe de grepfrut, sorbat de potasiu, acid sorbic, tocoferol (vitamina E), retinol (vitamina A) și acid ascorbic (vitamina C).

Cel mai bun mod de a cerceta produsele de îngrijire a pielii este de a descifra ingredientele. Literele mici sunt greu de citit. Însă ține minte, ca regulă generală, conținutul unui produs este listat de la cel mai folosit la cel mai puțin folosit. A putea interpreta lista de ingrediente îți va fi de mare ajutor în alegerea produsului potrivit, fără a fi copleșită sau amăgită de aspectul elegant și plăcut al produselor.

Acestea fiind spuse, față de produsele cosmetice din supermarket, produsele organice sunt mult mai recomandate. Ele pot fi achiziționate din magazine speciale precum beautybio.ro. Prețurile sunt acceptabile și te sfătuim să nu faci niciun compromis în ceea ce privește sănătatea, dar și frumusețea ta!

 

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close