Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Amenajarea unui birou primitor: 5 secrete

Amenajarea unui birou primitor: 5 secrete

Modul în care este decorat spațiul de lucru influențează puternic productivitatea și starea de bine a oamenilor.

Amenajarea unui birou primitor: 5 secrete
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2022   •   13:38

Deși am putea crede că avem nevoie doar de un laptop și o masă de birou pentru a ne rezolva sarcinile profesionale, pe termen lung este necesar un loc dedicat, organizat și confortabil unde să ne putem concentra și obține un randament bun.

Acasă ori la sediul companiei, biroul trebuie să fie amenajat astfel încât să răspundă nevoilor celor care lucrează acolo. Însă este important ca spațiul să aibă și o estetică deosebită, caldă și primitoare, gata să-i atragă pe toți cei care-i trec pragul. În acest sens, descoperă mai departe câteva aspecte referitoare la amenajarea acestei zonei:

Vopsește pereții în culori deschise

Paleta cromatică joacă un rol esențial în atmosfera conturată în cadrul biroul și energia transmisă. Regula de bază presupune utilizarea culorilor neutre. Nuanțele deschise, precum alb, bej sau crem, pot face spațiul să pară mai luminos.

Totuși, există și culori care au un impact direct asupra creativității și productivității, de exemplu portocaliu și verde. Violet, gri sau albastru sunt și ele demne de luat în considerare la amenajarea unui birou primitor deoarece simbolizează succesul, dar ai grijă să le folosești ca accente de culoare și să nu faci abuz de ele pentru că poți obține un spațiu rigid.

Scoate în evidență pardoseala

În biroul de acasă este absolut necesar să integrezi un covor deosebit ca să delimitezi spațiile și să aduci mai multă căldură decorului. În cazul unui birou de firmă mocheta reprezintă o variantă perfectă. Varietatea de culori și texturi este uimitoare și asigură o integrare facilă în orice tip de spațiu. În plus, mocheta se curăță și se întreține cu ușurință, chiar dacă traficul de oameni este mare.

Adaugă piese de mobilier confortabile

Munca de birou implică anumite piese de mobilier specifice. Fără îndoială, amenajarea trebuie să includă o masă de birou care să fie în tot cu personalitatea utilizatorului și un scaun confortabil. În funcție de activitățile desfășurate, poate fi nevoie de o bibliotecă, dulapuri sau etajere montate pe perete unde să se depoziteze documentele, dosarele, cărțile și accesoriile folosite.

Nu trebuie să uităm nici că biroul este un spațiu de lucru, unde se organizează întâlniri sau chiar ședințe. Una dintre canapelele tapițate disponibile pe mezoni.ro vor face încăperea mult mai primitoare, fie că vorbim de biroul unui avocat, terapeut sau director, fie că luăm în considerare biroul open space al unei firme. Discuțiile vor fi mult mai plăcute și constructive. Chiar și în zona de lucru de acasă este indicată o canapea, pentru un plus de confort și relaxare.

Folosește elemente care asigură o stare pozitivă

Dacă vrei să obții o atmosferă caldă și primitoare personalizează biroul după bunul plac. Poți lua în considerare câteva citate motivaționale pe care să le afișezi pe perete sau să le expui în tablouri înrămate. Fotografiile cu familia ori cu animalul de companie, portretele, peisajele deosebite, lucrările moderne sau suvenirurile își pot găsi și ele un loc în birou.

De asemenea, poți utiliza plante decorative ca să transformi o încăpere sobră într-una prietenoasă, accesorii de birou colorate, figurine din lemn, un ceas interesant, o moară de apă decorativă ori un mic acvariu cu pești. Astfel de lucruri pot transforma biroul într-un spațiu echilibrat și armonios.

Pune accent pe iluminatul artificial

Lumina naturală este vitală în zona de lucru dar și iluminatul artificial contribuie la îmbunătățirea decorului. În general, în birou ai nevoie de un anumit tip de lumină pentru fiecare acțiune întreprinsă.

De pildă, o lampă de birou te va ajuta să-ți concentrezi atenția fix asupra acestei părți a încăperii. Lustrele, candelabrele și spoturile sunt necesare pentru iluminatul de pe tavan, în timp ce lampadarele pot fi amplasate în colțuri, iar aplicele de perete în zone unde este necesară direcționarea fluxului luminos.

Un birou primitor va genera întotdeauna o stare de spirit plăcută. Din acest motiv este important să acorzi atenție amenajării spațiului de lucru și să creezi un ambient deosebit, potrivit activităților desfășurate și perfect pentru creșterea randamentului zilnic.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close