Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Beneficii închiriere placă cofrantă din lemn stratificat

Beneficii închiriere placă cofrantă din lemn stratificat

lăcile pentru cofraj sunt din lemn masiv triplu stratificat și sunt rezistente la multiple utilizări. Construcţia plăcilor multistrat este una specială. Acestea intra în contact direct cu betonul şi respectă un anumit proces de fabricaţie.

Beneficii închiriere placă cofrantă din lemn stratificat
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2022   •   18:00

Betonul poate suferi modificări de formă şi pot apărea fisuri în cazul în care placa cofrantă nu-şi păstrează forma iniţiala până la decofrare. Din acest motiv folosirea plăcilor cofrante multistrat, plăci tip Doka, este de dorit pentru orice tip de construcţie.

Panourile de cofraj din placaj sunt lipite în trei straturi și, în funcție de destinația de utilizare, pot avea o protecție de margine din tablă zincată.

Pentru plăcile de cofraj se foloseşte de obicei lemn de molid, brad sau pin. Sunt rezistente la temperaturi, substanţe alcaline, putrezire şi intemperii. De asemenea nu-şi modifică forma la contactul cu apa. Plăcile sunt acoperite cu răşină melaminica foarte rezistentă şi care nu aderă, pentru a nu se lipi de beton.

Folosirea plăcilor de cofraj triplu stratificat se pretează pentru orice tip de construcţie din beton. Pot fi folosite la fundaţii, planşee, elevaţii, ziduri şi garduri.

Printre beneficiile utilizării plăcilor cofrante triplustrat găsim: lipsa fisurilor la turnarea betonului, rezistenţă ridicată la încovoiere, suprafeţe turnate drepte şi costuri reduse.

Toate părțile majore ale clădirii, inclusiv pereții exteriori și interiori, planşeele și scările, pot fi realizate din structuri cu panouri multistrat.
Cum ajută plăcile de cofraj la reuşita unei construcţii care să se încadreze cu cerinţele proiectului de contrucţii:

  • - întregul cofraj poate să fie construit rigid și cu ajutorul grinzilor este uşor de fixat, astfel îşi păstrează forma iniţială.
  • - îmbinările sunt suficient de strânse pentru a anu există scurgeri de beton
  • - plăcile fiind de diferite dimensiuni se poate construi orice structură de cofrat- plăcile de cofraj sunt relativ uşoare şi se pot manipula foarte uşor fără a fie nevoie de macarale pentru ridicarea la nivel sau pentru realizarea cofrajului.

Pentru costuri reduse de construcţie cel mai recomandat este să închiriaţi sisteme complete pentru cofrat. Puteţi închiria aceste sisteme de la firme specializate care oferă spre închiriere echipamente de construcţii.

La Depozitul de Schele puteţi închiria panouri cofrante din lemn stratificat şi grinzi pentru cofraje.

Orice construcţie începe de la fundaţie. O fundaţie bine construită oferă construcţiei o stabilitate de durată şi nu lasă să apară în timp fisuri în pereţi.

Cele mai solide fundaţii se realizează cu panouri pentru cofraj. Pentru construcţii rezidenţiale mici sau medii sunt recomandate panourile pentru cofraj din lemn stratificat. Acestea permit tasarea corespunzătoare a betonului fără deformare şi fără fisuri la uscare. În plus pereţii fiind perfect plaţi după uscare se poate realiza o izolaţie bună la exterior. Dacă pereţii fundaţiei nu sunt drepţi, pe porţiunile ieşite în exterior pot apărea în timp fisuri în izolaţie.

Stâlpii de rezistenţă pentru construcţie trebuie turnaţi în cofraje rezistente. Fiind uşor de manipulat, panourile multistrat tip doka reprezintă cea mai bună opţiune.

De asemenea pentru a avea un timp cât mai scurt de construcţie şi pentru uşurinţa manipulării cofrajelor puteţi folosi panourile multistrat şi pentru planşee, pereţi de rezistenţa, elevaţii.

Panourile cofrante din lemn sunt folosite în majoritatea construcţiilor moderne, indiferent de tipul construcţiei. Închirierea cofrajelor este aleasă ca primă opţiune pentru reducerea costurilor proiectului de construcţii.

Indiferent dacă construieşti pentru tine sau ai o firmă de construcţii poţi apela cu încredere la noi pentru a închiria echipamentele necesare pentru proiectul tău.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close