Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt beneficiile masajului

Care sunt beneficiile masajului

Terapia prin masaj are multe beneficii. Majoritatea oamenilor sunt obosiți și stresați, atât din cauza stilului de viață, cât și a locului de muncă.

Care sunt beneficiile masajului
de Georgiana Adam    |    22 Dec 2021   •   14:33

Masajul poate elibera tensiunea, diminua stresul, ameliora durerea și revitaliza corpul.

Masajul este excelent pentru sănătatea și starea noastră generală de bine. Așadar, află mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei prin masaj și cum poți profita de acestea.

Masajul ameliorează durerile musculare 

Te confrunți cu dureri musculare? Terapia prin masaj te poate ajuta. Masajul crește și îmbunătățește circulația sanguină, ameliorând durerea, exact ca atunci când te lovești cu cotul de o masă, de exemplu, apoi freci zona pentru a atenua efectele loviturii.

Prin analogie, masajul terapeutic relaxează țesutul muscular, ceea ce reduce contracțiile dureroase și spasmele.

Masajul poate reduce, de asemenea, compresia nervoasă. Pentru a înțelege acest lucru, trebuie știut faptul că atunci când mușchii sunt încordați, aceștia comprimă uneori nervii din jurul lor.

Când mușchii sunt relaxați, nervii nu mai sunt presați și, teoretic, sunt capabili să obțină nutrienții corespunzători pentru a funcționa eficient.

Nervii își pot relua, astfel, activitatea normală de transmitere a mesajelor către și de la creier, ceea ce duce la o îmbunătățire a funcționării mușchilor și organelor.

Masajul calmează anxietatea și atenuează depresia 

Un lucrul minunat despre terapia prin masaj este acela că poate ameliora tensiunea care apare în mod natural în mușchii și țesuturile conjunctive, atunci când acestea devin rigide. Fluxul tău sanguin va crește, acest lucru singur favorizând relaxarea.

În același timp vei remarca o ameliorare a simptomelor fizice ale depresiei, inclusiv dureri de spate, dureri musculare, apatie și probleme de somn.

Cel mai bun masaj pentru anxietate ar fi una dintre variantele de masaje de relaxare, precum masajul suedez sau masajul cu aromaterapie. Un tip de masaj eficient în cazul depresiei este reflexologia, care stimulează o mai bună funcționare a organelor și sistemelor corpului prin punctele de presiune din picioare. 

Masajul cu aromoterapie cu uleiuri parfumate nu doar relaxează, ci îți poate poate stimula energia, reducând în același timp anxietatea.

Orice metodă prin care mintea și corpul se pot conecta, cum ar fi terapia prin masaj cu uleiuri, va duce la îmbunătățirea stării fizice, o mai bună gestionare a stresului și, implicit, la atenuarea simptomelor depresiei.

Uleiurile pentru masaj sunt concepute pentru a face ca o sesiune de masaj să fie relaxantă și vindecătoare. Unele uleiuri, precum uleiurile esențiale, pot chiar calma simțurile și elimina tensiunea musculară, dar și durerea.

Uleiul de lavanda, spre exemplu, este unul dintre cele mai populare uleiuri pentru aromaterapie, acesta fiind folosit pentru a calma anxietatea și având, de asemenea, un efect

sedativ ce poate îmbunătăți calitatea somnului, inclusiv atunci când stresul și grijile provoacă insomnii.

Masajul cu vacuum reduce celulita

Masajul cu vacuum este o metodă terapeutică de reducere a celulitei și se realizează cu un dispozitiv mecanic, care ridică pielea prin aspirație.

Terapia cu vacuum, combinată cu mișcarea, este cunoscută sub denumirea de masaj cu vacuum și ajută la procesul de detoxifiere din organism. Poate fi efectuat pe toate părțile corpului și contribuie semnificativ la tratarea celulitei.

Ventuzele pentru masaj funcționează prin stimularea circulației și încurajarea procesului de detoxifiere – o tehnică asemănătoare periajului corporal, dar la un nivel mai profund.

Pe măsură ce ventuzele alunecă de-a lungul corpului, ele atrag pielea într-un vid, activând circulația și descompunând depozitele de grăsime, ce pot provoca încrețirea pielii.

Cum te pregătești pentru o sesiune de masaj la domiciliu?

Pentru o sesiune de masaj la domiciliu, trebuie să te asiguri că ai în casă un spațiu suficient de mare în care terapeutul își poate instala patul de masaj portabil.

Dimensiunile unor paturi de masaj sunt, în medie, de 1.8 metri lungime și 0.7 metri lățime și se recomandă a fi amplasate într-o încăpere privată și caldă.

De asemenea, este indicat să faci un duș sau o baie fierbinte înainte de sesiunea de masaj. Acest lucru ajută mușchii să se relaxeze înainte de aplicarea tratamentului, dar și la recuperarea acestora după masaj. 

Multă lume suferă de stres, probleme cu somnul sau dureri de spate. De aceea, dacă te afli în căutarea unui remediu, un masaj poate fi un lucru extraordinar pentru sănătatea ta.

Un maseur profesionist te poate ajuta cu calmarea durerilor și inducerea relaxării, până în punctul în care te vei simți suficient de energic încât să-ți poți relua activitatea în parametri optimi.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close