Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Beneficiile plantei Saw Palmetto pentru menținerea sănătății părului - Ce trebuie să știi înainte de începerea tratamentului

Beneficiile plantei Saw Palmetto pentru menținerea sănătății părului - Ce trebuie să știi înainte de începerea tratamentului

Saw Palmetto are eficiență dovedită pentru tratarea hiperplaziei benigne de prostată și pentru căderea părului.

Beneficiile plantei Saw Palmetto pentru menținerea sănătății părului - Ce trebuie să știi înainte de începerea tratamentului
Sursa foto: Shutterstock.com | Anatoliy Karlyuk
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2022   •   12:00

Saw Palmetto este o specie de palmier pitic originar din Mexic și zona sud-estică a Statelor Unite. Fructele sale coapte sunt apreciate pentru proprietățile medicinale cu numeroase beneficii asupra sănătății.

Proprietățile curative ale plantei Saw Palmetto în combaterea pierderii părului

De-a lungul vremurilor, americanii au folosit această plantă pentru a trata tusea, durerile de gât, congestia provocată de răceală, dar și drept remediu pentru insomnii, indigestie sau infertilitate.

Studiile au demonstrat că, extractul din fructele Saw Palmetto are efect inhibator pentru enzima 5-alfa-reductază care modifică testosteronul în DHT, o moleculă responsabilă pentru rărirea podoabei capilare.

Reprezentanții sexului puternic consumă suplimente pe bază de Saw Palmetto pentru menținerea nivelului optim de testosteron în organism și pentru prevenirea dezvoltării DHT. Astfel, aceștia pot încetini procesul de slăbire a firului de păr și pot contribui la regenerarea sa.

Alopecia androgenică este cel mai des întâlnită în rândul bărbaților de peste 40 de ani, deoarece pierderea părului este cauza nivelului crescut de DHT. În cazul femeilor, factorul care declanșează această afecțiune este menopauza care favorizează tulburările hormonale.

Hormonul androgen produce micșorarea foliculilor de păr și asta scurtează durata de viață a firelor. În consecință, părul cade exagerat de mult, alte fire încep să crească din foliculi, dar dezvoltarea lor este afectată de nivelul ridicat de DHT.

Saw Palemetto: Ce ne atenționează medicii

În ciuda aportului său benefic, consumul de Saw Palmetto este contraindicat copiilor, sugarilor și femeilor gravide. Efectele adverse asociate consumului acestei plante se manifestă prin ușoare dureri de cap și de stomac.

Anumiți compuși ai plantei pot cauza sângerări severe sau interacțiuni cu anticoagulantele. De aceea, se recomandă consultarea medicului înainte de intervențiile chirurgicale sau tratamente, dacă obișnuiești să consumi suplimente pe bază de Saw Palmetto.

Efectele Saw Palmetto sunt similare cu cele produse de antiandrogenul Finasteride sintetic, un medicament pentru combaterea căderii părului. Drept urmare a naturii asemănătoare a efectelor celor două medicamente, acestea nu trebuie administrate simultan fără prescripția medicului.

Majoritatea persoanelor care se confruntă cu pierderea părului optează pentru tratamentul cu Saw Palmetto, ca ultimă soluție înainte de a alege implantul de păr. Indicat ar fi să consulți medicul în prealabil pentru a descoperi dacă aceste suplimente alimentare sunt benefice pentru tine, ținând cont de starea personală de sănătate. Unele dintre acestea provoacă reacții adverse, în special dacă este depășită doza corectă.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close