Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt beneficiile psihologice ale condusului? Ford Puma, o mașină pe care o conduci de plăcere

Care sunt beneficiile psihologice ale condusului? Ford Puma, o mașină pe care o conduci de plăcere

Noul Ford Puma dispune de o serie de tehnologii și funcții inovatoare, concepute pentru a îmbunătăți plăcerea de a conduce.

Care sunt beneficiile psihologice ale condusului? Ford Puma, o mașină pe care o conduci de plăcere
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2022   •   17:05

Cercetările moderne au arătat că, în general, condusul ne aduce foarte multe beneficii în plan psihologic. Pe cele mai importante dintre acestea le poți descoperi în continuare.

1. Senzația de relaxare și siguranță

Cercetătorii au descoperit că de multe ori atunci când ne urcăm la volan experimentăm o stare de relaxare și stabilim o conexiune specială cu mașina pe care o conducem și care devine, astfel, un spațiu în care ne simțim în siguranță. Timpul petrecut la volan devine în acest fel pentru noi un timp de calitate care ne ajută să dobândim o stare de bine. La bordul noului Ford Puma poți experimenta cu ușurință aceste senzații, întrucât acesta este prevăzut cu un set impresionant de tehnologii de asistență, care acționează sinergic pentru a ajuta la gestionarea accelerării, frânării și chiar a direcției.

2. Gândirea productivă

Condusul - pe lângă faptul că este una dintre cele mai compexe sarcini de zi cu zi - este, în același timp, o activitate care ne eliberează părți ale creierului, ajutându-ne să gândim productiv la rezolvarea problemelor noastre, fără să ne focusăm exclusiv pe drum și pe mașină. A fost demonstrat științific faptul că, în timp ce conducem, o parte a creierului nostru rămâne tot timpul în alertă, și chiar dacă putem face și alte lucruri la volan - cum ar fi purtarea unei conversații -, în caz de nevoie, atenția noastră se va îndrepta imediat către condus. De altfel, acesta este și motivul pentru care este mult mai dificil să te gândești la alte lucruri decât să conduci în condiții meteorologice nefavorabile, pe întuneric sau când conduci o mașină nouă.

3. Starea de calm și inspirația

Atunci când conducem, ținem ocupată o parte a creierului nostru, motiv pentru care condusul ne calmează și ne ajută să ne gândim în liniște la problemele noastre. Acesta este motivul pentru care mulți șoferi identifică timpul petrecut la volan cu momente de liniște și inspirație care îi ajută să își rezolve problemele. Ford Puma este o mașină care creează un cadru perfect pentru astfel de lucruri fiind dotat cu sisteme, precum Pilotul Automat Adaptiv, sistemul de asistență pre-coliziune sau sistemul de asistență pentru manevrele de evitare, ce supraveghează vigilent drumul din față, avertizand conducătorul auto cu privire la potențiale pericolele.

4. Conectarea cu natura

După cum știm, există mai multe moduri de a conduce. Condusul cu viteză ne produce entuziasm, euforie și adrenalină, în timp ce condusul de croazieră ne permite nu doar să ne gândim la soluții pentru problemele noastre, ci și să ne conectăm cu natura admirând peisaje frumoase. Noul Ford Puma este prevăzut cu 5 moduri selectabile și diferite de deplasare - „Normal”, „ECO”, „Sport”, „Alunecos” și „Pistă”. Modurile de deplasare selectabile disponibile la Ford Puma pot personaliza experiența de condus a șoferului, prin modificarea răspunsului pedalei de accelerație, a direcției și chiar a comportamentului schimbătorului de viteze, pentru a se potrivi stilului de condus al acestuia.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close