x close

Beneficiile uleiului de cocos

08 Ian 2020   •   15:37
Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos este un ulei vegetal care trebuie consumat de catre un numar cat mai mare de persoane, de la bebelusi pana la persoane varstnice. Datorita proprietatilor pe care le are, uleiul de cocos este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din regimul alimentar al nici unei persoane. De asemenea, uleiul de cocos este extrem de util si in cosmetica.

Uleiul de cocos, datorita faptului ca are in compozitie acizi grasi precum acidul lauric, capric si caprilic, este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale de pe piata. Acidul lauric aflat in compozitia acestui ulei ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Spre deosebire de uleiurile de cocos existente in acest moment pe piata uleiurilor vegetale, uleiul de cocos raw organic extravirgin are o concentratie de 52% acid lauric. Este singurul ulei de cocos de pe piata din tara noastra care are o astfel de concentratie de acid lauric si certificat Kosher.Cu cat concentratia de acid lauric este mai mare, organismul functioneaza la parametri optimi indiferent de varsta sau de activitatea desfasurata.

De asemenea, uleiul de cocos contribuie la obtinerea unui nivel cat mai mare de energie motiv pentru care este recomandat celor care realizeaza activitati sportive sau activitati fizice.

Intrebuintari ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos  raw organic extravirgin cu o concetratide de 52% acid lauric si certificat Kosher este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale existente in acest moment pe piata uleiurilor vegetale. Acest lucru se datoreaza procesului tehnologic care sta la baza obtinerii uleiului de cocos, acizilor grasi aflati in compozitia uleiului de cocos si, in special concentratiei de 52% acid lauric. Faptul ca acest tip de ulei de cocos este certificat Kosher atesta faptul ca este cel mai curat ulei de cocos existent in acest moment pe piata uleiurilor vegetale.

Uleiul de cocos raw organic extravirgin, cu o concentratie de 52% acid lauric si certificat Kosher este recomandat a fi utilizat in urmatoarele situatii:
    • Gatit. Acest tip de ulei de cocos contribuie la reducerea colesterolului rau, are un punct de ardere ridicat, motiv pentru care nu elimina toxine atunci cand este supus la temperaturi mari. Gratie acestui avantaj, mancarurile preparate cu acest tip de ulei de cocos sunt mult mai sanatoase si mai gustoase.
    • Pentru femeile insarcinate. Datorita concentratiei ridicate de acid lauric care se gaseste in compozitia acestui tip de ulei de cocos, acesta este recomandat a fi utilizat de catre femeile insarcinate. Consumul acestui tip de ulei contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar al fatului, detaliu extrem de important pentru o stare de sanatate cat mai buna a copilului.
    • In dietele sportivilor sau a celor care lucreaza in medii de activitate in care efortul fizic este la un nivel foarte ridicat. Uleiul de cocos are in compozitie un nivel ridicat de trigliceride cu lant mediu, motiv pentru care ofera organismului caloriile necesare pentru obtinerea unui nivel de energie cat mai ridicat. Este un aliment care este absorbit rapid de catre organism, ceea ce inseamna ca acest tip de ulei ajunge intr-un timp foarte scurt la muschi, Datorita avantajelor oferite uleiul de cocos nu trebuie sa lipseasca din alimentatia sportivilor sau a persoanelor care lucreaza in medii in care nivelul de efort fizic este foarte mare.
    • In cazul persoanelor varstnice. Datorita faptului ca uleiul de cocos are in componenta trigliceride cu lant mediu, uleiul de cocos este recomandat sa fie consumat si de catre persoanele varstnice. Cercetarile de specialitate efectuate de-a lungul anilor demonstreaza faptul ca uleiul de cocos ar putea contribui la imbunatatirea efectelor negative cauzate de catre boala Alzheimer si alte afectiuni neurodegenerative.

Concluzii

In concluzie, uleiul de cocos este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale existent in acest moment pe piata de profil. La fel ca in cazul oricarui alt tip de ulei, si in cazul uleiului de cocos exista ulei de cea mai buna calitate si ulei care nu este la un nivel calitativ foarte bun. Uleiul de cocos raw organic extravirgin, cu 52% continut de acid lauric si certificat Kosher este cel mai curat ulei de cocos de pe piata, si singurul ulei care ofera cele mai multe beneficii asupra starii de sanatate.

 

Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati