Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Trăiește experiențe gustative unice, oferite de o bere craft autentică!

Trăiește experiențe gustative unice, oferite de o bere craft autentică!

Culori variate, gusturi inedite, întruniri cu prietenii, istorie și tradiție, sunt lucruri ce însumează experiența gustativă a unei beri artizanale autentice.

Trăiește experiențe gustative unice, oferite de o bere craft autentică!
de Georgiana Adam    |    29 Apr 2021   •   18:22

Prea mult timp piața din țară a fost în exclusivitate în apanajul marilor producători de bere. Astăzi, micro-berăriile își fac loc încet dar sigur pe piața românească, oferind sortimente de bere craft cu personalitate, ce deschid apetitul pentru un produs nou dar cu tradiție îndelungată.
Berea artizanală a fost pentru cea mai mare parte a istoriei o afacere de familie, cu un caracter local, băutură fabricată cu ingrediente naturale, după rețete tradiționale. Tradiția a fost apoi umbrită de avântul industrializării și producerii în masă a berii, o bere care însă și-a pierdut din personalitate și a devenit stereotipă. Din fericire, această producție de masă lasă locul unor nișe în piață, astfel încât micii producători își pot exprima în voie creativitatea și pot oferi sortimente de bere artizanală așa cum se fabrica pe vremuri.

Trăiește experiențe gustative inedite oferite de berea artizanală autentică!

Meșteșugul creării berii craft nu s-a pierdut, iar astăzi există o mână de pasionați, ce reușește să readucă la viață o tradiție neglijată – fabricarea berii artizanale. Acești pasionați experimentează cu o paleta variată de gusturi și arome, pe care le poate oferi berea. Marii producători se axează în principal pe câteva sortimente standard, în principal beri blonde, de tip lager, ce oferă puțină variație. Este ceea ce se întâmplă atunci când se pune accentul pe cantitate și nu pe calitate.
În schimb, în micro-berării se investește timp și efort pentru crearea unor sortimente unice, cu arome individualizate, ce îți pot antrena papilele în senzații gustative revelatorii. Crearea unei beri artizanale ține mai mult de experimentare, cercetare și îmbunătățirea constantă a rețetelor, pentru a ajunge la un gust echilibrat și unic. Este un proces de maturizare, care este mai aproape de oameni și mai departe de scoaterea industrializată și pe bandă rulantă a unor beri uniforme.
Se pot experimenta metode noi, combinații de ingrediente, tradiții vechi, care duc la plăcerea simplă a gustului unei beri craft autentice. Fabricarea unei astfel de băuturi ține mai mult de pasiune, de creativitate, de pricepere și de un simț al tradiției. În gustul unei astfel de beri rezidă iscusința artizanilor, tradiția, sau întoarcerea la rădăcini. Tipurile de bere craft, fiecare cu proprietățile și gustul caracteristic, îți arată ce înseamnă acest meșteșug al pasionaților.

Încearcă arome de bere craft, cu origini în diferite colțuri ale lumii!

În ultimii ani s-a dezvoltat și piața berilor artizanale din România, astfel că noii berari au reușit să redea și la noi gustul pentru astfel de băuturi fabricate după rețete consacrate. Three Happy Brewers, este un nou magazin de bere artizanală online, unde poți încerca diferite sortimente de bere craft, inspirate după rețete internaționale, dar fabricate cu drag și spor în București. Poți experimenta gustul următoarelor tipuri de bere, mai puțin întâlnite la noi:
    • Australian Pale Ale – un sortiment originar din țara de la antipozi, cu un gust ușor amărui, complimentat de arome de fructe tropicale;
    • West-Coast IPA – un tip de bere originar din însorita California, cu un gust pronunțat de hamei, numai bună pentru zilele toride de vară;
    • Belgian Enkel – un sortiment de bere unde se îmbină armonios gustul mai dulceag al malțului, cu aromele florale conferite de hamei.
    • Robust Porter – o bere brună, cu personalitate puternică, dată de gustul special al malțului prăjit, cu note de cacao.
    • Bohemian Lager – o bere tipic cehească, cu un gust răcoritor, ce invită la conversații lungi și relaxante.
Fiecare sortiment oferit are la bază experiența berarilor, care au călătorit în lumea întreagă pentru a experimenta gusturi și tradiții locale în fabricarea berii tradiționale. Aceste experiențe au fost astfel reunite în sortimente de bere artizanală fabricate acum în București și oferite celor pasionați, sau celor care doresc noi experiențe gustative.

Descoperă o bere artizanală creată cu iscusință și pasiune!

Dacă și tu ești pasionat de berea craft și dorești să încerci noi gusturi și arome, te invităm să intri pe site-ul Three Happy Brewers unde poți descoperi cele mai noi sortimente de bere artizanală românească. Încearcă toate aromele și descoper-o pe cea preferată! Gustă din plăcerea simplă oferită de un meșteșug cu tradiție și pasiune!

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close