Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Canapea de catifea, piele ecologica sau material textil

Canapea de catifea, piele ecologica sau material textil

Care este cea mai bună opțiune - o canapea din piele, canapea din țesătură textilă sau material din catifea.

Canapea de catifea, piele ecologica sau material textil
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2022   •   15:51

Aceasta este una dintre dilemele cu care se confruntă orice persoană care este în proces de amenajare a unei camere. Achiziția unei canapele, indiferent de materialul dorit, presupune o investiție pe termen lung, așa că decizia trebuie să fie una care să nu dezamăgească.

Există mai multe aspecte de care trebuie să ținem cont când alegem materialul canapelei, iar acestea includ confortul, stilul de amenajare, cine și în ce măsură va folosi canapeaua etc.

În acest articol despre tapițeria canapelelor, vom prezenta impactul pe care îl are tipul de material asupra întregului decor din încăpere și cum se poate alege corect în funcție de nevoile fiecăruia. 

De ce este importantă alegerea materialului potrivit

Există multe opțiuni de materiale pentru o canapea modernă sau tradițională. Caracteristicile acestora, care pot prezenta unele aspecte pozitive și negative deopotrivă, pot influența alegerea canapelei potrivite. Cele mai comune trei tipuri de materiale de tapițerie pentru canapele sunt pielea, materialul textil și catifeaua.

Alegerea materialului greșit poate duce oricând la probleme precum o canapea incomodă, pete care nu ies la curățare, zgârieturi care nu se pot repara. Acestea sunt situații deloc dezirabile, iar uneori inevitabile, însă este important ca materialul canapelei să se mențină în stare bună mai mulți ani.

Materialul din catifea la canapele

Tapițeria din catifea a fost dintotdeauna simbolul luxului, atât pentru îmbrăcăminte, cât și pentru obiectele de mobilă din casă. Este o alegere foarte populară, în special pentru cei care doresc să obțină un decor deosebit. 

Culorile cele mai potrivite pentru acest tip de material sunt verde, verde smarald, galben-muștar, mov, roșu, deoarece materialul capătă un luciu și o profunzime aparte. 

Cu o canapea din catifea de o culoare vibrantă, spațiul va căpăta un aspect elegant, care va fi admirat de toată lumea.

Materialul din piele ecologică la canapele

Canapeaua din piele este adesea asociată cu opulență și rafinament, fiind o opțiune foarte populară pentru cei care doresc sau urmăresc aceste aspecte în designul interior. În plus, pielea are o serie de caracteristici care prezintă avantaje superioare celorlalte materiale. Dintre aceste trei tipuri de material enumerate, pielea se întreține cel mai ușor. Suprafața din piele este ușor de păstrat curată și fără pete, dar este și de lungă durată și este în mod natural rezistentă la deteriorare. 

Materialul din țesătură textilă la canapele

Despre canapeaua din material textil se consideră că este cea mai confortabilă și cea mai versatilă dintre aceste trei opțiuni prezentate aici. Varietatea de culori și printuri disponibile fac canapeaua din material textil o alegere foarte bună. Dacă se doresc anumite printuri personalizate pentru canapea, acestea se pot obține cu ajutorul tehnologiei din zilele noastre, iar materialul textil este cel mai bun pentru customizare. Acestea sunt cel mai adesea și canapele extensibile.

Care material este cel mai durabil și rezistent 

În ceea ce privește uzura de zi cu zi, pielea este adesea lăudată ca fiind cea mai durabilă și mai rezistentă dintre materialele folosite pentru canapele. Există, bineînțeles, și excepții, în funcție de limitările pe care le impune fiecare casă. 

De obicei, atât canapelele din catifea, cât și cele din piele vor rezista mult timp, deoarece aceste tipuri de material sunt mai rezistente în comparație cu o canapea din material textil. O canapea din piele poate rezista zeci de ani dacă este îngrijită corespunzător, iar catifeaua și alte țesături rezistente vor proteja împotriva zgârieturilor și destrămării.

Care material este mai confortabil 

Preferințele de confort sunt individuale, astfel că o canapea confortabilă poate fi și mai moale și mai dură. Preferința fiecărui om în acest sens poate influența și tipul de material care este mai bun pentru canapea.

Canapelele din piele tind să fie mai ferme, deși acest lucru poate depinde de cât de tare este pielea în sine, precum și de dacă pielea este naturală sau sintetică. În plus, în timp, canapeaua din piele va deveni mai moale pe măsură ce este uzată.

O canapea din material textil este cea mai moale opțiune dintre cele trei materiale, iar mulți o consideră și cea mai confortabilă. Pentru cei în căutarea unei canapele în care să se în scufunde după o zi lungă, o canapea din material textil este o alegere excelentă, 

În cele din urmă, alegerea unei canapele din catifea poate fi opțiunea de mijloc dintre piele, textil și catifea. Materialul în sine este adesea moale și plăcut la atingere, însă fermitatea poate fi diferită la unele canapele. Unele canapele din catifea pot fi moi, dar altele se pot simți mai ferme și mai rezistente sub presiune.

În concluzie, materialul potrivit pentru o canapea se alege în funcție de nevoile fiecăruia. Cunoașterea caracteristicilor fiecărui tip de material fac, în schimb, alegerea mai ușoară. Este necesar să știm exact care sunt așteptările pe care le avem de la canapeaua pe care urmează să o cumpărăm și să ne asigurăm că acestea vor fi îndeplinite pe măsură. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close