Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt cele mai bune aparate foto DSLR pentru începători

Care sunt cele mai bune aparate foto DSLR pentru începători

Pasiunea pentru fotografie poate începe la orice vârstă, chiar și cu ajutorul unui telefon mobil.

Care sunt cele mai bune aparate foto DSLR pentru începători
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   18:01

Dacă îți place să imortalizezi peisaje inedite sau toți prietenii tăi apelează deja la tine pentru a le face cele mai frumoase poze, atunci e momentul să începi să-ți explorezi hobby-ul.

Ești începător în artele fotografiei și cel mai probabil nu ai cunoștințe teoretice despre încadrări sau elemente ce țin de felul în care cade lumina. Din acest motiv vei avea nevoie de un aparat foto DSLR, ușor de utilizat, cu setări automate și o expunere mare a luminii. 

Cele mai bune aparate foto DSLR pentru începători au la bază mai multe aspecte, pe care le vei regăsi în cele ce urmează și de care este bine să ții cont atunci când vrei să treci de la poze cu telefonul la fotografii cu o cameră ceva mai elaborată.

De ce să alegi un DSLR?

DSLR este prescurtarea de la Digital Single Lens Reflex și este un tip de aparat foto care folosește un sezon digital și care încorporează o oglindă în interiorul camerei.

Este simplu de utilizat și oferă imagini de calitate înaltă. Dacă până acum făceai mii de poze cu telefonul mobil și vrei să treci la un alt nivel și să-ți achiziționezi primul aparat foto, un DSLR este perfect pentru tine.

Îl vei folosi cu setările automate la început, iar cu cât experimentezi și îl utilizezi mai mult, cu atât vei reuși să-ți dai seama unde și ce trebuie să modifici în ceea ce privește timpul de expunere, luminozitatea sau folosirea blițului.

Bateria care durează destul de mult, obiectivele pe care le poți atașa ulterior DSLR-ului tău, prețurile variate și accesibile pentru toate buzunarele și utilizarea simplă fac din acest tip de aparat foto cel mai bun de luat în calcul atunci când ești la început. 

Iată câteva sugestii de modele de aparate foto DSLR potrivite pentru începător din care-l alegi pe cel care corespunde criteriilor și nevoilor tale: 

Nikon D3500

Aparatul foto compact Nikon D3500 este primul pe lista celor recomandate începătorilor. Acest model îmbină cu succes calitatea imaginilor cu utilizarea simplistă.

Altfel spus, încă de la prima deschidere a sa vei ști să-l folosești și va deveni rapid prietenul tău de nădejde, care te va ajuta să descoperi tainele fotografiei.

Dotat cu un senzor de imagine mare, de 24,2 MP, DSLR-ul D3500 de la Nikon te va ajuta să obții fotografii și filmări HD, de o calitate superioară, inclusiv atunci când luminozitatea este scăzută. Vei putea să creezi portrete, să focalizezi pe un anume detaliu sau să realizezi fotografii în mișcare. 

Canon EOS 2000D 

Un alt model de luat în calcul pentru primul aparat foto din viața ta de viitor fotograf este DSLR-ul Canon EOS 2000D. La fel ca modelul de mai sus, și acesta dispune de un sezon de 24,1 de megapixeli potrivit pentru a surprinde cele mai frumoase imagini, chiar și în condiții de iluminat destul de slab. Îl vei putea folosi pentru a crea amintiri în familie sau alături de prieteni în vacanțe, ori pentru a surprinde peisaje inedite sau fotografii de detaliu. 

Fujifilm X-S10

Un alt model, X-S10, produs de Fujifilm, este ideal pentru a surprinde imagini de detaliu. Datorită sistemului său de focalizare automată, fotografiile tale vor ieși clare și vor semăna cu cele ale unui fotograf profesionist. Focalizarea automată poate fi utilizată chiar și în condiții de noapte. Acest DSLR mai are un mare plus, acela că vine cu un ecran tactil LCD, cu ajutorul căruia vei putea adauga efecte imaginilor tale.
 

Apucă-te de studiat și află și informații teoretice despre expuneri, lumină sau încadraturi, iar mai apoi experimentează cu ajutorul aparatului tău foto DSLR. Cu cât vei face mai multe poze, cu atât vei putea observa unde și ce trebuie să îmbunătățești, iar în timp vei trece de la începător la categoria de fotograf profesionist.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close