Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt cele mai căutate operații estetice

Care sunt cele mai căutate operații estetice

Operațiile estetice sunt la mare căutare și devin mai populare pe zi ce trece. Acestea sunt intervențiile care se efectuează în scop cosmetic, nu medical. Astfel, ele se diferențiază de chirurgia plastică.

Care sunt cele mai căutate operații estetice
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2022   •   15:05

Deși există și soluții minim-invazive pentru îmbunătățirea esteticii, acestea sunt temporare. De aceea, tot metodele chirurgicale rămân în topul preferințelor. Cu toate că recuperarea este mai dificilă, rezultatele sunt permanente și semnificative. 

Operațiile estetice se adresează atât femeilor, cât și bărbaților. Există numeroase tipuri de operații estetice, care se adresează tuturor tipurilor de probleme estetice. Cu toate acestea, o serie de intervenții chirurgicale estetice au rămas printre cele mai căutate. Iată care sunt acestea și ce presupun.

Augmentare mamară

Sânii mici sau asimetrici sunt o problemă des întâlnită în rândul femeilor. Augmentarea mamară include mai multe tehnici prin care se măresc sânii. Cea mai solicitată este metoda cu implanturi. Aceasta presupune inserarea unui implant cu silicon sau cu ser fiziologic în țesutul mamar, sub mușchiul pectoral sau deasupra acestuia. Implanturile cu silicon sunt mai solicitate, datorită texturii asemănătoare sânului natural. Procedura presupune efectuarea unei incizii în jurul areolei mamare, la nivel axilar sau sub sân. 

Augmentarea mamară se poate efectua și minim invaziv, prin injectarea de grăsime proprie în țesutul mamar. Rezultatul este unul mai natural. Totuși, grăsimea trebuie recoltată cu ajutorul liposucției. 

Rinoplastie

Un nas perfect din naștere nu se întâlnește des. De aceea, multe persoane își doresc ajustări ale nasului, pentru a scăpa de complexe. Rinoplastia este soluția permanentă prin care se pot corecta imperfecțiunile nasului. Intervenția poate modifica simetria, volumul și forma nasului, în funcție de ceea ce se potrivește fizionomiei pacientului. Se efectuează printr-o incizie la baza nasului sau în interiorul acestuia. Pentru remodelare, este necesară îndepărtarea unei porțiuni de os și de cartilaj sau chiar de adiție de cartilaj recoltat din alte zone ale corpului.

Liposucție 

Liposucția este o metodă chirurgicală prin care se extrage grăsimea în exces, remodelând astfel diferite zone ale corpului (abdomen, coapse, brațe, spate etc.). Aceasta presupune efectuarea mai multor incizii de mici dimensiuni, prin care medicul inserează o canulă – un tub subțire. Cu ajutorul unui dispozitiv special, acesta aspiră grăsimea prin canulă. Este important de știut că liposucția nu este o metodă de tratament pentru obezitate și nu se adresează nici persoanelor supraponderale. Aceasta se adresează persoanelor cu greutate normală, care prezintă țesut adipos persistent în ciuda dietei și sportului. 

Blefaroplastie

Blefaroplastia este metoda chirurgicală ce remodelează zona din jurul ochilor. Se adresează persoanelor cu pungi sub ochi, cearcăne, exces de piele și grăsime în jurul ochilor, pleoape lăsate. Operația poate viza doar pleoapa inferioară, doar cea superioară sau ambele pleoape. 

Lifting facial 

Liftingul facial se adresează persoanelor cu vârstă înaintată care sunt nemulțumite de aspectul ridat al tenului și gâtului. Operația de lifting facial este o metodă de rejuvenare facială indicată celor cu pielea tenului lăsată, îmbătrânită și lipsită de elasticitate. Presupune efectuarea unei incizii pe linia părului, din zona tâmplei, până în fața și în spatele urechii. Medicul îndepărtează excesul de piele, trage pielea rămasă spre exterior și închide apoi incizia. 

Abdominoplastie

Abdominoplastia reprezintă o metodă de remodelare estetică a abdomenului. Aceasta presupune îndepărtarea chirurgicală a excesului de piele și grăsime de la nivel abdominal. Nu este o metodă de slăbire, ci se adresează persoanelor care au rămas cu exces de țesut în urma pierderii unui număr mare de kilograme. Presupune efectuarea unei incizii în jurul buricului și pe linia pubiană. 

Lifting brazilian

Liftingul brazilian este foarte popular în rândul femeilor care își doresc un posterior mai voluminos. Metoda presupune injectarea de grăsime proprie recoltată prin liposucție. Prin combinarea celor două proceduri, pacienta beneficiază de îndepărtarea grăsimii din zone nedorite, în timp ce obține un fund mai bombat. Astfel, sunt conturate toate formele corpului. 

Prin urmare, operațiile estetice se adresează tuturor problemelor cosmetice. Programează-te la o consultație de chirurgie estetică și discută cu medicul despre modificările pe care ți le dorești. Vei putea previzualiza viitorul look, printr-un soft care simulează rezultatul.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close