Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cât de recomandat este implantul dentar pentru înlocuirea dinților lipsă? Ce tip de implant ți se potrivește

Cât de recomandat este implantul dentar pentru înlocuirea dinților lipsă? Ce tip de implant ți se potrivește

În prezent, sunt disponibile mai multe soluții pentru înlocuirea dinților lipsă, inclusiv implanturi dentare, coroane și proteze dentare.

Cât de recomandat este implantul dentar pentru înlocuirea dinților lipsă? Ce tip de implant ți se potrivește
de Georgiana Adam    |    03 Aug 2023   •   17:22

Persoane de toate vârstele se pot confrunta cu problema dinților lipsă, fie din cauza îngrijirii dentare neadecvate, fie din cauza unui accident, a unei boli sau a procesului natural de îmbătrânire.

Cea mai bună modalitate prin care puteți preveni pierderea dinților implică periajul de două ori pe zi și folosirea aței dentare. Dacă deja vă lipsesc unul sau mai mulți dinți, vă dor măselele sau ați observat că unii dinți sau unele măsele prezintă semne de deteriorare, asigurați-vă că vă prezentați la medicul dentist pentru a primi tratamentele stomatologice care ar putea fi necesare.

Cum funcționează implantul dentar și ce avantaje prezintă?

Implantul dentar este cea mai populară și cea mai recomandată soluție pentru înlocuirea dinților lipsă, deoarece asigură rezultate de lungă durată, în cazul multor persoane, implantul fiind o soluție permanentă. Puteți obține un implant dentar în București, având siguranța unor rezultate pe termen lung.

Un implant dentar complet este alcătuit din rădăcina sintetică și din coroana dentară care se va aplica peste rădăcină. Această rădăcină sintetică este realizată din titan, un metal compatibil cu corpul uman și care se contopește cu țesutul osos în timp. În cazul celor mai mulți pacienți, fuzionarea rădăcinii sintetice cu țesutul osos – proces numit osteointegrare – are loc în aproximativ jumătate de an.

În urma osteointegrării, rădăcina sintetică va acționa asemeni unei rădăcini naturale și va putea suporta aplicarea coroanei dentare. La finalul tratamentului, pacientul își va putea folosi implantul dentar exact așa cum își folosește și dinții naturali. Implanturile dentare arată și se simt ca dinții adevărați, îmbunătățind estetica danturii și ajutându-vă să vorbiți confortabil, să mușcați și să mestecați. Pe TwinDent.ro puteți afla mai multe informații despre costul unui implant dentar și despre cum funcționează. Pe lângă faptul că restabilește estetica dentară și îmbunătățește funcția orală, un implant dentar este o soluție pe termen lung.

Majoritatea persoanelor optează pentru un implant dentar, apreciind longevitatea acestui tratament. În urma fuzionării rădăcinii implantului dentar cu osul maxilarului se creează un suport robust care va dura o perioadă îndelungată de timp. De asemenea, implantul dentar este ușor de curățat. Deoarece rădăcina de titan devine una cu țesutul osos, nu va acumula placă sau bacterii în același mod în care o fac dinții obișnuiți.

Nu în ultimul rând, implantul dentar se simte foarte natural și arată natural. Coroanele dentare sunt realizate pentru a imita dinții adevărați ai pacientului, atât în ceea ce privește culoarea, cât și forma. Astfel, implantul dentar vă poate oferi acel zâmbet pe care vi l-ați dorit dintotdeauna.

Ce tipuri de implant sunt disponibile?

Doar medicul dentist este singurul specialist în măsură să vă confirme dacă implantul dentar este soluția cea mai potrivită pentru cazul personal și ce tip de implant vi se potrivește în funcție de cerințele personale. La clinica dentară sector 5 puteți beneficia de tratamente moderne și personalizate de implantologie pentru a obține acele rezultate pe care vi le doriți.

Unul dintre cele mai elementare implanturi dentare este implantul dentar unic, folosit pentru a înlocui un singur dinte pierdut, pentru a restabili estetica dentară și pentru a îmbunătăți funcția orală. În cazul unui implant dentar unic, osteointegrarea poate avea loc în 4-6 luni, după care veți simți stabilitatea pe care v-o oferă noul implant. În schimb, implanturile dentare multiple sunt recomandate pacienților cu nevoi mai complexe, cum ar fi înlocuirea unei arcade dentare complete.

Înlocuirea dinților pierduți este esențială pentru o bună stare de sănătare orală. Pierderea dinților vă poate expune riscului de apariție a bolii parodontale și a altor afecțiuni de sănătate orală, cum ar fi carii. Din fericire, restabilirea zâmbetului cu implanturi dentare protejează dinții împotriva problemelor de sănătate orală.

Un alt motiv major pentru a vă înlocui dinții pierduți are legătură cu îmbunătățirea funcției orale. Implantul dentar vă poate corecta maxilarul și vă poate îmbunătăți mușcătura, ajutându-vă să vorbiți confortabil, să mușcați și să mestecați fără probleme.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close