Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce trebuie făcut dacă ești o fire emotivă. Măsuri ca să nu te pierzi cu firea

Ce trebuie făcut dacă ești o fire emotivă. Măsuri ca să nu te pierzi cu firea

Dacă emoțiile pun stăpânire pe tine și te împing către decizii sau acțiuni greșite ori te blochează și îți anulează orice inițiativă, atunci trebuie să faci ceva concret pentru a putea scăpa de ele sau pentru a le putea controla măcar.

Ce trebuie făcut dacă ești o fire emotivă. Măsuri ca să nu te pierzi cu firea
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2022   •   15:26

Ești la liceu sau facultate și nu poți progresa? Se întrevăd examene serioase în față și nu poți dormi noaptea din cauza lor? Dai un examen pentru angajare sau promovare și te apucă toate cele fiindcă știi că viața ta profesională depinde de asta?

Te pierzi cu firea atunci când ai nevoie cel mai mult să faci o bună impresie sau să te concentrezi cât mai bine? Află că o mulțime de oameni este la fel ca tine, numai că nu o spune, nici n-o arată și unele persoane au găsit deja câteva remedii, au luat măsuri.

Când funcționează autosugestia/ pregătirea mentală

Au luat măsuri precum autosugestia, care are ca scop liniștirea propriei persoane apropo de un subiect important. Au ameliorat astfel tremuratul, confuzia, blocajele generate de avalanșele de emoții în fața unui test, spre exemplu, care dădea bătăi de cap chiar dacă era doar un test tip grilă.

Dacă autosugestia nu funcționează, pregătirea mentală s-ar putea să funcționeze. Emoțiile copleșesc oamenii fiindcă îi iau prin surprindere, dar dacă oamenii s-ar aștepta la anumite situații ar fi mai puțin emoționați. Tot ar simți nesiguranță, frică, panică, jenă și așa mai departe – în funcție de situație, însă aceste emoții nu ar mai întuneca judecata și reacțiile la ceea ce se întâmplă ca să poată da naștere unor situații nedorite.

Ce poți face la teste/ examene/ teze/ lucrări de control

Elevii cărora li se prăbușește lumea în cap în fața foii goale de examen devin studenți copleșiți de aceleași frici și adulți asemenea. În sala de examen, adulții se pot pierde precum copiii care au fost și de aceea riscul ca examenul respectiv să fie picat este unul foarte mare.

Dacă ai învățat, inima care îți bate foarte tare nu te va lăsa deloc să te concentrezi și, mai mult, te va face fie să te îndoiești față de cunoștințele tale, fie să uiți pe moment absolut tot ce ai învățat. Iar dacă nu ai învățat, dacă nu te-ai pregătit pentru a susține examenul, vei căuta să improvizezi sau să trișezi.

Dar cum să improvizezi, cum să treci prin test măcar cu o minimă speranță dacă îți transpiră palmele excesiv, dacă ți-e sete încontinuu, dacă simți un nod în gât sau te ia direct cu leșin? Măcar liniștit/ă să fii, pe urmă vezi tu ce faci! Aici intervine magazinul decopiat.com cu un ajutor nesperat: cu căști de copiat.

Poți avea acest echipament asupra ta fără să îl folosești. Știind că în orice moment poți apela la ajutor, te vei liniști și vei crește șansele nu numai de a lua notă de trecere la examen, dar și de a face o figură foarte bună la examen, să obții o notă chiar mai mare decât ți-ai fi închipuit că poți lua.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close