Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce trebuie să știi dacă vrei să începi să editezi videoclipuri

Ce trebuie să știi dacă vrei să începi să editezi videoclipuri

Editarea videoclipurilor este mai accesibilă ca niciodată pentru amatori. Asta deoarece în prezent există o mulțime de software-uri gratuite pe care le poți utiliza pentru a creea videoclipuri unice.

Ce trebuie să știi dacă vrei să începi să editezi videoclipuri
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2021   •   15:53

Dacă dorești să înveți cum sa editezi videoclipuri, indiferent de tipul acestora, este important ca înainte de a te apuca de treabă să știi câteva lucruri esențiale, pe care multe persoane le trec cu vederea.

Pe internet există o gamă largă de programe de editare video. La început însă, până prinzi puțină experiență sa înveți să le folosești este indicat să alegi unele gratuite.

Alege un program simplu, ușor de utilizat, deoarece la o primă încercare și acesta poate părea dificil până înveți ce trebuie să faci. Abia apoi, după ce capeți puțină experiență, poți încerca versiunile plătite ale programelor respective, unde beneficiezi de mai multe funcții sau poți căuta programe mai complexe.

Ce trebuie să știi înainte de a începe

Oricât de simplu de utilizat ar părea programul de editare video pe care dorești să-l folosești înainte de a începe, trebuie să verifici dacă acesta este compatibil cu device-ul tau. Există programe destinate pentru a fi folosite doar pe calculatoare cu Windows, altele pentru Ubuntu și altele pentru Mac. Desigur, sunt și programe care acceptă mai multe sisteme de operare.

Apoi trebuie să fii atent la configurația calculatorului. Programele de editare cu mai multe funcții, mai complexe, au nevoie de un sistem puternic. Prin urmare trebuie ca laptopul sau computerul tău să fie suficient de puternic încât să le facă față și să aibă configurația video necesară.

Așadar verifică specificațiile programului și compară-le cu specificațiile computerului tău. Trebuie să fii atent la procesor, ram, placa grafică și spațiu de stocare.

InVideo, cea mai bună alegere pentru începători

De la captarea amintirilor dintr-o vacanță într-un video care să fie dăruit familiei și până la crearea de videoclipuri pentru rețelele de socializare, totul pornește de la alegerea programului de editare potrivit.

InVideo este unul dintre acestea. Iar avantajul acestui program este că poate fi folosit atât pe un computer cu Windows, cât și pe Mac sau iPad. în plus, nu necesită instalare, deoarece este o platformă de creare video online. Trebuie doar să accesezi InVideo și să-ți creezi un cont.

Platforma InVideo este folosită de peste 1,5 milioane de utilizatori din peste 190 de țări. Nici nu este de mirare ca este atât de populară, deoarece oferă o mulțime de funcții și posibilități de editare video, fiind potrivit atât pentru începători, cât și pentru avansați. Cu ajutorul acesteia poți crea reclame video, videoclipuri promoționale, videoclipuri pentru rețelele sociale, amintiri pentru familie și multe altele.

InVideo îți oferă peste 4000 de șabloane și milioane de poze premium oferite de iStock, Shutterstock și Storyblock. Poți adăuga texte peste video sau poți face subtitrări și poți utiliza opțiunea de citire automată a textului adăugat. Cu ajutorul programului poți tăia videoclipul, poți decupa părțile nedorite, poți adăuga efecte sonore, muzică, autocolante și poți utiliza o mulțime de alte funcții de îmbunătățire a calității video.

Iar dacă ești blogger poți transforma rapid un articol într-un video cu ajutorul acestui program. Totul în doar cinci minute.

Programul are atât varianta gratuită, cu mai puține funcții de editare, care este perfectă pentru începători, cât și varianta cu plată pentru avansați. Avantajul este că, spre deosebire de alte programe de editare video gratuite, folosind InVideo nu vei avea un filigram în colțul videoclipului.

Iar dacă ai nelămuriri ori nu reușești să folosești o anumită funcție, beneficiezi de suport, pe chat, non-stop.

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close