Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce trebuie să știi despre banda adezivă, produsul care completează cutiile de carton

Ce trebuie să știi despre banda adezivă, produsul care completează cutiile de carton

Banda adezivă… una dintre cele mai folosite produse atât în gospodării, cât și în companii sau instituții publice.

Ce trebuie să știi despre banda adezivă, produsul care completează cutiile de carton
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   10:57

Practic, oriunde este nevoie de bandă adezivă. Dacă ai o afacere în domeniul comerțului, știi că este indispensabilă pentru a sigila coletele și pentru a construi cutiile de carton.

În continuare, îți vom prezenta câteva informații interesante despre banda adezivă. De asemenea, este bine să știi că dacă ai o afacere, poți comanda acum cutii de carton de pe site-ul ROGRI și vor ajunge la tine în cel mai scurt timp.

Știai că banda adezivă a fost folosită și în misiunile spațiale ale NASA? Poate ți se pare un lucru imposibil, însă aparent banala bandă adezivă este bună în orice împrejurare. Astfel, prima folosire a benzii adezive într-o astfel de situație este raportată în timpul misiunii Apollo 13, când astronauții au folosit bandă adezivă pentru a sigila o scurgere de monoxid de carbon care le punea viața în pericol. De atunci, banda adezivă a devenit un element de bază al explorării spațiului și unul dintre puținele materiale necesare în caz de forță majoră.

Tot din istorie îți prezentăm și următoarea curiozitate despre banda adezivă, mai exact de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, când cunoscuta firmă producătoare de bandă adezivă, 3M (cunoscută drept compania mamă pentru benzi adezive) a fost forțată să abandoneze comerțul tradițional și toată producția sa a fost cumpărată de armata americană. La ce era folosită? La sigilarea cartușelor oferite soldaților. Înainte, acestea erau sigilate cu ceară, iar procesul era mult mai anevoios.

Probabil știi deja că în SUA, sunt acceptate chiar și bancnotele rupte în jumătate, dacă sunt lipite și apoi schimbate la unitățile centrale ale băncilor (condiția fiind ca jumătățile să aparțină aceleiași bancnote). Știai că în timpul perioadei de recesiune, în SUA se folosea bandă adezivă pentru a lipi bancnotele deteriorate și pentru a nu mai fi nevoie de tipărirea altora? Tot acest proces era destul de scump și fiecare resursă trebuia folosită cu grijă, astfel că tot banda adezivă a venit în ajutor.

Un lucru puțin mai obișnuit, chiar trist și destul de periculos putem spune se referă la folosirea benzii adezive pentru a acoperi crăpăturile din locuință. Acest lucru a fost observat cu precădere în Bangkok (Thailanda). Acolo, proprietarii de spații locative care le ofereau spre închiriere turiștilor sau chiar și altor localnici ascundeau crăpăturile cu bandă adezivă. Este un obicei periculos, întrucât crăpăturile pot ascunde defecte serioase, mai ales dacă sunt în pereții de rezistență, așa că mare atenție dacă ai de gând să mergi într-o vacanță în această țară.

Încheiem lista de lucruri interesante despre benzile adezive cu informații pozitive. Știai că banda adezivă este folosită și pentru a lipi ouăle crăpate ale păsărilor pentru a permite dezvoltarea puilor până la maturitate? Adesea, crescătorii de păsări și ornitologii se confruntă cu astfel de situații, iar dacă se intervine rapid, puiul de pasăre poate să se dezvolte în siguranță până este momentul să eclozeze.

Sperăm că ți s-au părut interesante aceste informații și că vei comanda cutii de carton și bandă adezivă de pe rogri.ro.

 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close