Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi cea mai bună ofertă pentru livrarea apei la birou

Cum alegi cea mai bună ofertă pentru livrarea apei la birou

Alegerea furnizorului de apă de băut pentru locul de muncă este o decizie importantă pe care o iei în numele întregii echipe.

Cum alegi cea mai bună ofertă pentru livrarea apei la birou
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2022   •   13:58

Prin punerea la dispoziţie a acestei aparaturi, compania vine în întâmpinarea nevoilor de hidratare a angajaţilor, esenţiale pentru starea de sănătate a acestora. Strategia poate avea efecte pozitive atât din punct de vedere al HR-ului. cât şi de marketing. Iată de ce trebuie să ţii cont pentru a face alegerea corectă.

De câtă apă aveţi nevoie?

Este întrebarea cu care vei fi întâmpinat de orice furnizor. Dacă nu poţi estima personal, firmele profesioniste îţi pot pune la dispoziţie servicii de consultanţă la faţa locului. Se iau în calcul numărul angajaţilor, felul cum sunt dispuşi în birouri, specificul fiecărei încăperi în parte. În funcţie de aceste date vei putea stabili volumul necesar de apă în fiecare lună.

Tipuri de aparate

Pentru casă şi birou există două tipuri de dozatoare de apă: cu rezervor ataşat sau conectate la reţeaua de apă potabilă, fiecare cu specificul său.

Watercooler cu rezervor

Dozatoarele de apă cu rezervor necesită servicii de aprovizionare. Acestea pot fi convenite contractual la un anumit interval de timp. Pentru depozitarea stocurilor vei avea nevoie de un spaţiu dedicat. În momentul în care un rezervor se termină, acesta se înlocuieşte foarte simplu cu un recipient nou, sigilat. Singurul inconvenient care poate apărea este greutatea celor cu volum mare, de peste 10 litri, care necesită forţă în braţe.

Aparat conectat la reţea

Aparatele conectate la reţea trebuie instalate în apropierea unei surse de apă potabilă. Acestea răcesc sau încălzesc instant apa venită de pe coloană, astfel încât apa potabilă nu rămâne niciodată stocată în dozator. Unele folosesc filtre de tip UV pentru eliminarea contaminanţilor sau a impurităţilor din apă.

Dacă alegi acest tip de aparat, este important să soliciţi sistemul de purificare sau filtrare potrivit tipului de apă disponibil. Un examen de laborator în prealabil îţi va arăta ce fel de filtre se impun. Unele modele de mici dimensiuni pot fi amplasate pe blat, ocupând mai puţin spaţiu.

Frecvenţa aprovizionărilor

Din punct de vedere al aprovizionărilor trebuie să alegi o companie care manifestă înţelegere dincolo de litera contractului. Spre exemplu, dacă vara întrerupeţi activitatea timp de o lună şi plecaţi cu toţii în vacanţă, nu ar trebui să fii obligat să achiziţionezi acelaşi volum. Sau invers: dacă în perioadele mai aglomerate se întâmplă să ai un consum peste medie şi rămâi fără rezerve de apă, nu ar trebui să fii nevoit să aştepţi începutul lunii viitoare pentru a primi un nou stoc. Cu cât sunt mai deschişi la astfel de propuneri, cu atât sunt mai eligibili ca furnizori de apă de băut la biroul tău.

Mai multe tipuri de apă

Modelele clasice de dozatoare de apă sunt limitate la două funcţii: apă fierbinte şi apă rece. Dacă doreşti mai mult, poţi alege să închei abonamente la dozatoare cu apă la temperatura camerei sau purificatoare de birou cu mai multe filtre.

Mentenanţă şi service

Când închei un contract de aprovizionare şi primeşti dozatoare de apă în custodie trebuie să te preocupe şi serviciile de întreţinere. În funcţie de volumul de apă pe care îl consumi, de intervalul de utilizare, de fluctuaţiile de tensiune sau de accidentele care se pot întâmpla există riscul apariţiei unor defecţiuni.

Timpul de răspuns pentru intervenţie este esenţial pentru nevoia de hidratare a persoanelor din birou. Dacă se întâmplă o avarie în sezonul cald, vei avea nevoie de o reparaţie cât mai promptă. Un furnizor de încredere rezolvă problema la faţa locului sau îţi pune la dispoziţie un alt aparat.

Apa pe care o consumi la birou trebuie să fie în primul rând sigură. Alege servicii de calitate, cu rigoare maximă pentru igienă. Firmele care răspund cel mai bine la solicitările beneficiarilor sunt recomandate pentru alimentarea cu apă de băut a spaţiilor de birouri.

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close