Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi un apartament în vremurile actuale?

Cum alegi un apartament în vremurile actuale?

Atunci când dorești să-ți alegi un apartament, este o investiție foarte importantă pentru viitorul și pentru familia ta, o investiție care ar trebui să fie asumată, pentru că, probabil îți vei petrece tot restul vieții în acel imobil.

Cum alegi un apartament în vremurile actuale?
de Georgiana Adam    |    17 Aug 2020   •   14:05

Tocmai de aceea este normal să zăbovești atunci când vrei să iei o astfel de decizie și să analizezi fiecare detaliu în parte. Sunt foarte multe aspecte ce trebuie luate în considerare atunci când dorești să achiziționezi un apartament, iar noi am încercat să le subliniem pe cele mai importante dintre acestea.

La ce trebuie să acorzi importanță atunci când dorești să achiziționezi un apartament?

În primul rând, ar trebui să fie clarificat ce presupune mai exact achiziționarea unui apartament. Trebuie să verifici foarte atent actele, iar dacă nu te pricepi poți apela oricând la un specialist. Este esențial ca locuința să fi fost construită conform tuturor normelor legale și ce datorii are proprietarul/dezvoltatorul.

Alt lucru important este și o evaluare corectă a prețurilor, astfel că trebuie să alegi o agenție imobiliară cunoscută de pe piață, cu un preț cât de poate de transparent și de corespunzător evaluat. Astfel, poți apela cu încredere la agenția Estimobiliar. Totodată, nu uita să verifici dacă TVA-ul este inclus în preț! Nu ai vrea să ai parte de vreo surpriză!

Este important să știi și ce facilități pune la dispoziție proprietatea, cum ar fi: un loc de parcare, spațiu de joacă, magazine în apropiere, accesul la mijloacele de transport în comun.

De ce să alegi un apartament nou în detrimentul unuia vechi?

Primul lucru de care ar trebui să ții cont atunci când te întrebi dacă ar trebui să optezi pentru un apartament nou sau unul vechi, este siguranța. Blocurile vechi nu sunt atât de sigure, având un grad seismic mai ridicat spre deosebire de blocurile noi.

Blocurile și apartamentele noi sunt deja proiectate și construite într-o formă mult mai modernă și beneficiezi de mai mult spațiu decât într-un bloc mai vechi. Materialele folosite sunt de calitate superioară, finisajele bine realizate, băile complet utilate, prizele și întrerupătoarele sunt deja montate, instalațiile termice sunt ultramoderne, iar ascensoarele sunt de ultimă generație.

În ceea ce privește blocurile vechi, chiar dacă au un preț mai scăzut, nu sunt dotate cu finisaje și echipamente de ultimă generație, iar dacă îți dorești să modifici ceva, ai nevoie de costuri suplimentare. Suprafața este mult mai mică, și sunt mai degrabă gândite într-un stil „tradițional” decât într-un stil modern. Cu cât sunt mai vechi, cu atât șansele de rezistență scad.

Sfaturi pentru când alegi să cumperi un apartament

În final, vă oferim câteva sfaturi scurte de care ar trebui să țineți neapărat cont atunci când vă achiziționați un apartament nou: vizionați-l înainte, apelați la un credit pe care vi-l puteți permite, faceți alegeri care să vă satisfacă pentru o perioadă lungă de timp, nu alegeți un apartament doar în funcție de preț și apelați la o agenție imobiliară cunoscută, în care puteți avea încredere și care vă va răspunde tuturor nevoilor și vă va oferi cel mai bun raport calitate preț!

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close