Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi un palton din blană naturală călduros

Cum alegi un palton din blană naturală călduros

Atunci când vine vorba de fashion, nu doar designul este important. Confortul și calitatea materialelor reprezintă criterii esențiale în decizia de cumpărare, cu atât mai mult în ceea ce privește hainele destinate sezonului rece.

Cum alegi un palton din blană naturală călduros
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2021   •   12:49

Nu este de mirare că majoritatea femeilor caută haine frumoase, dar care să le asigure protecția termică de care au nevoie. Dacă și tu ești în căutarea unui palton care să îți satisfacă aceste cerințe, iată câteva lucruri care să îți vină în ajutor.

Cum alegi un palton sau o haină din blană naturală călduroasă

Atunci când confortul termic este principalul criteriu pe care îl ai în vedere la alegerea vestimentației pentru iarnă, trebuie să te orientezi neapărat către haine din materiale naturale. Acestea sunt mult mai delicate cu pielea și te protejează de temperaturile scăzute. Iată cum alegi cel mai călduros palton din blană naturală:

  • Alege un palton din blană de miel sau de nurcă. Aceste materiale sun cunoscute pentru proprietatea lor de a conserva excepțional căldura corpului, astfel vei face față și celor mai geroase zile de iarnă;
  • Optează pentru un model lung. Alegând un model care depășește genunchii, vei acoperi o porțiune mai mare din corp. Purtat cu o pereche de cizme îmblănite, un astfel de model nu va lăsa frigul să pătrundă în zona picioarelor;
  • Cumpără un model cu închidere până la nivelul gâtului. Sistemul de închidere este foarte important, din acest motiv trebuie să te asiguri că paltonul pe care îl achiziționezi îți oferă protecție de jos până sus. Dacă este posibil, pentru protecție sporită, alege un model care are și cordon;
  • Caută un model cu glugă. Este esențial să îți protejezi extremitățile atunci când temperaturile scad, situație în care gluga este un real ajutor. În plus, aceasta te apără și în caz de ploaie sau ninsoare și este și foarte șic.

Tipuri de blănuri de lux pentru femei

Foarte cunoscute pentru aspectul și calitatea lor, blănurile de lux sunt și extrem de călduroase. Deși blana de nurcă este cea mai cunoscută dintre toate, există mai multe tipuri de astfel de blănuri prețioase, care, pe lângă faptul că arată excepțional, îți oferă și protecția de care ai nevoie.

Blana de raton este printre cele mai elegante blănuri de lux. Aspectul deosebit este dat de lungimea firului și de paleta unică de culori. În plus, aceasta este confecționată din bucăți de blană de o calitate superioară, motiv pentru care este foarte rezistentă. 

De asemenea, blana de vulpe polară este foarte deosebită. Textura și culorile o fac să iasă întotdeauna în evidență în orice ținută. Aceasta inspiră rafinament și feminitate, fiind un simbol în lumea modei.

Cum cureți o haină din blană?

Deși ar putea părea greu de întreținut, hainele de blană pentru damă sunt foarte rezistente.

Cu toate acestea, pentru a te bucura de strălucirea acestor piese vestimentare cât mai mult timp, trebuie să faci 3 lucruri simple:

  • Depozitează hainele de blană în locuri uscate și ferite de lumina directă a soarelui. Acest lucru este esențial pentru a păstra culoarea și calitatea blănii. Făcând asta, vei evita decolorarea sau deteriorarea firelor;
  • Protejează hainele cu o husă în sezonul în care nu le porți pentru a le proteja împotriva depunerii prafului;
  • Curăță hainele de blană doar la o curățătorie special destinată. Nu este indicat să încerci să faci acest lucru acasă, folosind produse din comerț, și în niciun caz să nu o speli la mașină.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close