Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum obții un împrumut când ai venituri mici

Cum obții un împrumut când ai venituri mici

În general, băncile analizează cu atenție nivelul veniturilor tale, înainte de a da curs cererii de creditare. Deși multe dintre acestea nu stabilesc o limită minimă, poți avea surpriză de a-ți fi refuzată finanțarea în dacă nu te bazezi nici măcar pe salariul minim pe economie.

Cum obții un împrumut când ai venituri mici
de Georgiana Adam    |    03 Mar 2022   •   14:49

Totuși, există variante de creditare pe care le poți obține chiar și când câștigi mai puțini bani.

Un venit foarte mic te poate împiedica să obții un credit de la bancă. Într-adevăr, înainte să optezi pentru un împrumut, indiferent de tipul lui, este indicat să îți analizezi foarte bine bugetul, pentru a fi sigur că poți plăti o rată. Totuși, când apare o situație neprevăzută în viața ta, ajungi să dai din colț în colț pentru a găsi banii de care ai nevoie pentru a-ți rezolva problema.

Deși majoritatea băncilor nu impun o limită de la care să pornească nivelul veniturilor tale, este important să încasezi măcar salariul minim pe economie, pentru a nu aștepta cu mari emoții răspunsul privind aprobarea sau respingerea cererii tale de creditare.

Dacă ai nevoie cât mai repede de bani, poți opta pentru un credit rapid online, de la instituțiile financiare nebancare (IFN). Un astfel de împrumut îți poate asigura până la 2.000 sau 4.000 de lei, în majoritatea cazurilor. Rambursarea va fi posibilă în câteva săptămâni sau luni, în funcție de politica IFN-ului ales. În cazul în care ai nevoie de mai mulți bani, te poți îndrepta către un credit nebancar de până la 40.000 de lei, cu o rambursare în până la 60 de luni.

Un aspect important este că poți accesa un astfel de credit și dacă obții venituri sub nivelul salariului minim pe economie. De exemplu, anumite IFN-uri îți pot oferi un împrumut și în cazul în care ai venituri de 300 sau 500 de lei.

Ce venituri sunt acceptate

Dacă vrei să aplici pentru un credit urgent online, trebuie să știi că, pe lângă cetățenie română și vârsta de peste 18 ani, trebuie să mai îndeplinești o condiție esențială. Mai precis, trebuie să încasezi venituri pe care să le poți justifica prin acte, la cererea IFN-ului, respectiv venituri cu caracter permanent și stabil.

IFN-urile acceptă venituri din:

  • Salarii;

  • Pensii;

  • Chirii;

  • Activități independente;

  • Dividende.

Verifică toate costurile soluției de creditare

Dacă intenționezi să accesezi un credit rapid online, îți recomandăm să ții cont de următoarele sfaturi pe care ți le-am pregătit. Astfel, vei putea avea siguranța că nu alegi o soluție de creditare care te va ustura la buzunare.

  1. Citește cu atenție condițiile de creditare.

Te va interesa, în primul rând, nivelul dobânzilor, întrucât un credit nebancar poate fi mai scump decât unul bancar.

Unele IFN-uri micșorează dobânzile la începutul perioadei de creditare. Altele îți acordă primul credit urgent online cu dobândă zero. Totuși, dacă vei călca pe bec, respectiv vei întârzia la plata ratelor, consecințele vor fi usturătoare. Mai precis, dacă ești rău platnic, va trebui să îți asumi un nivel DAE (costul total al creditului, în procente) de peste 7.000%.

  1. Verifică inclusiv comisioanele.

Te poate bucura faptul că ai descoperit un credit cu o dobândă mică, doar că zâmbetul îți poate dispărea rapid de pe față după ce te informezi despre comisioane, IFN-urile putând percepe de la comisioane pentru acordarea creditului până la unele pentru administrarea împrumutului, pentru prelungirea datei scadente sau pentru refinanțare externă. Optează pentru o ofertă de creditare cu mai puține comisioane.

  1. Caută un credit cu valoarea DAE redusă.

Valoarea DAE (Dobânda Anuală Efectivă) îți arată costul total al creditului. Tocmai de aceea, este important să alegi un credit urgent online cu un nivel DAE cât mai redus.

  1. Nu neglija nicio informație financiară.

Este important să nu te limitezi doar la dobânzi, DAE și comisioane. Aruncă o privire și asupra dobânzilor penalizatoare. Toate informațiile financiare te vor ajuta să îți creezi o imagine clară despre creditul pe care ai de gând să îl accesezi.

Sortter te ajută să iei o decizie bună

Poți găsi cel mai bun credit urgent online pentru buzunarul tău cu ajutorul platformei de comparare Sortter, pe care o poți accesa gratuit. Cu ajutorul acesteia vei avea acces la o serie de oferte de finanțare disponibile pe piața financiară, scăpând, astfel, de căutările pe cont propriu pe numeroasele site-uri ale IFN-urilor.

Sortter îți furnizează informațiile de care ai nevoie, după ce vei introduce suma împrumutului și perioada în care ai de gând să-l rambursezi. Astfel, îți vor fi prezentate, în mod ordonat și transparent, ofertele care corespund criteriilor tale. Fiind la curent cu nivelul comisioanelor, al dobânzilor și cu restul condițiilor de creditare, vei putea compara eficient soluțiile de finanțare prezentate. Drept urmare, o vei putea alege pe cea mai bună, simplu și rapid.

Cu ajutorul calculatorului de credite pe care îl poți folosi gratuit pe platforma Sortter, vei afla instant și informațiile financiare defalcare – inclusiv DAE și valoarea ratei – despre orice ofertă de finanțare care te interesează.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close