Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum poți stimula creativitatea copilului tău prin jocuri amuzante

Cum poți stimula creativitatea copilului tău prin jocuri amuzante

Într-o lume care pune tot mai mult accent pe inventivitate și creativitate, dezvoltarea de astfel de abilități de la cele mai mici vârste trebuie încurajată cât mai des în rândul copiilor.

Cum poți stimula creativitatea copilului tău prin jocuri amuzante
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2022   •   11:55

Ca părinte, poți stimula capacitatea de a fi creativ a micuțului tău prin intermediul unor activități ușoare, la îndemână pentru el.

Jocurile reprezintă unele din cele mai potrivite instrumente prin care cei mici își pot cultiva o gândire creativă, fiind o modalitate distractivă și foarte naturală pentru ei de a percepe lumea și de a se adapta la anumite situații. Fie că sunt seturi de construcție, puzzle-uri sau jucării interactive, acestea le oferă posibilitatea de a-și folosi pe deplin imaginația pentru a găsi soluții inedite la problemele pe care le întâmpină.

Iată câteva idei de jocuri amuzante, care vor ajuta la formarea laturii creative a copilului tău.

Seturile amuzante de creație

Deși s-ar putea crede că este ceva nativ, abilitatea de a fi creativ poate fi stimulată la orice vârstă. Prin intermediul unor seturi de creație, un copil poate dezvolta și transpune în realitate, în orice moment, ceva nou și original, deoarece modalitățile prin care pot fi asamblate numeroasele piese ce compun astfel de jocuri sunt nenumărate. 

De exemplu, dacă ai o mică prințesă intre 5-8 ani, o poți încuraja să creeze ținute fashion cât mai elegante și inspirate cu ajutorul unui caiet al creatoarei de modă, ce conține stickere colorate cu diverse accesorii și ținute minunate cu care va putea îmbrăca mici păpuși de hârtie. O pictură cu diamante este o altă modalitate creativă prin care se pot realiza tablouri strălucitoare uimitoare, cu ajutorul unor mărgele colorate cu aspect de diamant. 

Seturi distractive de construcție

Seturile de construcții, care conțin obiecte, figurine, animăluțe sau orice alte personaje și figuri sunt, la rândul lor, de mare ajutor pentru cei mici în a-și dezvolta latura creativă, datorită pieselor care pot fi asamblate în nenumărate moduri.

Aceste jocuri modulare sunt extrem de utile mai ales la vârste mici, deoarece îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile motrice, de îndemânare, coordonare și atenție. Gradul lor de complexitate poate fi ales însă și în funcție de interesele celui mic, numărându-se în orice moment printre favoritele lor și fiind cu siguranță unele din cele mai amuzante modalități prin care micuții își vor pune în practică imaginația și creativitatea.

Puzzle-uri tridimensionale din lemn

Spre deosebire de cele clasice, în format bidimensional, în seturile de puzzle-uri 3D din lemn piesele pot fi îmbinate astfel încât să rezulte figurine în spațiu, care stau în picioare.

Un astfel de joc este ușor de asamblat, apoi obiectele care îl compun pot fi ulterior colorate prin diverse tehnici: vopsire, colorare, tehnica șervețelului. Cei mici vor fi încântați de rezultatul acestei activități constructive și cât se poate de distractive, iar figurinele frumos decorate, realizate după imaginația fiecăruia, pot fi așezate pe o planșetă de joc sau oriunde prin casă, pentru a fi expuse cu mândrie!

Picturi distractive

Seturile pentru desen și pictură se numără și ele printre cele mai potrivite instrumente pentru a dezvolta latura creativă a celor mici. Există numeroase variante pe care le poți cumpăra pentru copilașul tău astfel încât el să-și dea frâu liber imaginației creatoare.

Printre acestea se numără guașele, vopselele acrilice sau pulbere, dar și o planșă transparentă de lucru ce îi oferă spațiu de lucru pentru a-și putea exersa amestecurile de pictură sau de modelare. La fel, o pipetă amuzantă din plastic îi va permite micului artist să creeze efecte unice pentru lucrările sale de artă, folosind acuarele lichide.

Există numeroase activități amuzante și distractive prin care imaginația și creativitatea celor mici pot fi încurajate și dezvoltate! Asigură-te că micuțul tău are la îndemână toate uneltele prin care poate realiza cele mai fanteziste și îndrăznețe creații!

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close