Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi pavajul exterior pentru curtea ta

Cum să alegi pavajul exterior pentru curtea ta

Dalele și pavelele reprezintă o alegere practică și accesibilă atât pentru aleile pietonale sau auto, cât și pentru terasele exterioare.

Cum să alegi pavajul exterior pentru curtea ta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   18:13

Produsele de calitate premium și montajul corect pot asigura o lucrare durabilă, rezistentă și cu un aspect impecabil. 

Pavajul poate fi realizat cu diferite modele, astfel încât să se potrivească stilului de amenajare exterioară a casei tale. Poți alege tipurile de pavele și de dale în funcție de dimensiuni, de grosime și de rezistență. De asemenea, două caracteristici importante pentru aspectul final al lucrării sunt forma și culoarea plăcilor. Iată câteva recomandări pentru amenajarea clasică, rustică, modernă sau nordică. 

Pavaj în stil clasic

Pentru o locuință și o curte elegantă, sunt potrivite aleile simetrice pentru care poti alege pavele sau dale standard. Modelele simple, dreptunghiulare și cu o singură culoare reprezintă o alegere sigură pentru o amenajare clasică. Totodată, poți opta pentru pavele de tip frunză sau dublu T. 

O altă modalitate de a amenaja o curte clasică presupune utilizarea unor pavele cubice sau a celor conice. Acestea îți permit realizarea modelelor circulare și a liniilor drepte, pentru a crea un design deosebit sau chiar cu aspect regal. Pentru a obține un efect impresionant, combină cu bun-gust dale de culori diferite. 

Pavaj în stil rustic

În jurul unei cabane sau a unei locuințe în stil rustic, îți recomandăm pavajele eco. Datorită distanțierelor integrate, spațiile dintre dale pot fi umplute cu vegetație sau cu pietriș decorativ. Același rezultat se poate obține prin montarea pavelelor de tip grilă. Formele speciale favorizează consolidarea solului și creșterea plantelor.

Tot pentru o amenajare rustică, poți alege pavelele neregulate, cu forme specifice pietrei naturale. Aleile pavate astfel au un aspect unic și o textură deosebită. Mai mult, poți integra în iarbă zone de trecere asemănătoare unor trepte, realizate din dale mozaic. Acestea pot fi colorate în gri ciment, maro sau teracotă.

Pavaj în stil modern

Multitudinea de forme și de culori disponibile pentru pavele și dale îți permite să creezi modele inedite. Pavajele în zig-zag, cu 2-3 nuanțe diferite și plăcile de dimensiuni ample, cu rosturi mari, umplute cu pietricele decorative sunt o variantă foarte modernă. 

De asemenea, combinațiile moderne sunt alcătuite din pavele de dimensiuni diferite și cu forme diverse. De pildă, plăcile hexagonale și cele pătrate constituie un model de tip diamant. În același timp, pavelele cu aspect de romb și cu nuanțe contrastante pot fi așezate astfel încât să creeze un efect tridimensional. 

Pavaj în stil nordic

O locuință amenajată în stil nordic este caracterizată de funcționalitate și simplitate. Pavajul este realizat în stil minimalist, cu accent pe rezistență și durabilitate. Totodată, nu trebuie neglijat aspectul estetic. Mizează pe combinații simple de culoare, precum antracit și gri-ciment sau alb-crem și maro. De asemenea, alege dale cu linii drepte și cu suprafață uniformă.

Indiferent de stilul casei tale, poți găsi un tip și un model de pavaj care să se potrivească. Achiziționează produse adecvate proiectului tău, ideale pentru spațiile pietonale sau cu rezistență sporită, în cazul zonelor auto. Asigură-te că montajul este unul de calitate.

×
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close