Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să amenajezi holul cu piatră travertin? 3 sfaturi

Cum să amenajezi holul cu piatră travertin? 3 sfaturi

Zonele de intrare în locuință sunt și cele mai vizibile vizitatorilor acesteia. Holul are rolul de a face trecerea din zona de intrare spre interiorul locuinței, iar din acest motiv este necesară amenajare acestuia, astfel încât suprafața să fie cât mai estetică.

Cum să amenajezi holul cu piatră travertin? 3 sfaturi
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2022   •   17:00

Află cum poți îmbunătăți felul în care arată holul casei tale, cu ajutorul travertinului, o piatră naturală care schimbă în totalitate orice încăpere.

Ce este travertinul?

Travertinul este o piatră naturală calcaroasă, cu structură aerată, ce prezintă mici goluri în masa sa. Travertinul poate fi folosit sub diferite forme, atât chituit, cât și lustruit, dar și în forma sa naturală, fără umplerea golurilor și prelucrare pentru obținerea luciului specific pietrei naturale. Așadar, există o multitudine de modele travertin pentru interior din care poți alege și cu ajutorul cărora să îți poți transforma holul într-o zonă de intrare de lux.

Cum să amenajezi holul cu travertin?

Pentru că există opțiuni multiple de amenajare, travertinul va acoperi cea mai mare parte a nevoilor de transformare a holului, atât în ceea ce privește componenta de design interior, cât și funcționalitatea.

Alege plăci mari de travertin pentru pardoseli

O zonă de intrare deosebită poate fi realizată prin implementarea unei pardoseli luxoase, elegante și speciale, cu ajutorul travertinului sub formă de plăci. Avantajul plăcilor de piatră naturală este acela că nu ești neapărat condiționat de dimensiuni standard ale acestora, ci vei putea alege în funcție de preferințe. Acest lucru contează foarte mult în calculul final, la nivel de pierderi la debitare, mai ales în cazul suprafețelor neregulate ale holului. 

Pardoselile pentru holuri se recomandă să fie realizate din travertin chituit și lustruit, deoarece vorbim despre o zonă cu un trafic destul de ridicat. Acest lucru înseamnă și nevoia curățării facile a suprafețelor, dar și un plus din punct de vedere estetic.

Optează pentru travertin pentru placarea pereților

Pereții necesită și ei o amenajare cât mai eficientă, așa că aceștia pot fi placați folosind plăci de travertin indiferent de tipul acestora. Travertinul nechituit va conferi un aer rustic holului, în vreme ce piatra naturală lucioasă sporește luminozitatea. O dată cu luminozitatea piatra naturală lucioasă oferă și senzația unor spații mai mari, mai ales în contextul folosirii unor nuanțe deschise de travertin. 

Travertinul este cunoscut pentru modelul său natural, asemănător lemnului. Paleta de culori variază foarte mult, de la nuanțe aproape de alb, la bej și maro închis. Poți alege chiar să faci combinații de nuanțe, cu ajutorul cărora să realizezi acoperiri și placări unice, perfecte pentru a scoate în evidență frumusețea unui hol. 

Alege travertin pentru scafe și elemente de susținere

Dacă zona holului beneficiază de scafe sau dacă ai anumite elemente decorative pe care vrei să le îmbraci în piatră naturală, așa cum sunt coloanele sau stâlpii de susținere, atunci travertinul este o opțiune perfectă. Poți opta și pentru combinații subtile cu alte materiale, cum ar fi marmura scapitată sau granitul.

Aceste combinații vor fi eficiente atât din punct de vedere al culorii, cât și la nivel de protecție a structurilor, astfel că elementele se vor integra perfect în amenajarea holului, alături de celelalte tipuri de placări alese.

Travertinul este unul dintre cele mai avantajoase materiale pe care le poți folosi în vedere amenajării locuinței, iar în cazul holului cu atât mai mult. Cu ajutorul acestor amenajări poți face o trecere lină spre celelalte zone ale casei, cum ar fi livingurile, suprafețele de podest pentru trepte, bucătăriile, băile sau terasele exterioare.

Travertinul este un material deosebit de rezistent în timp și uimitor de frumos, iar versatilitatea sa te ajută să schimbi în totalitate felul în care arată zona cu care oaspeții tăi iau contact prima oară. 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close