Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să decorăm grădina sau terasa cu produse de la raki.ro

Cum să decorăm grădina sau terasa cu produse de la raki.ro

Amenajarea curții din spate sau a terasei este activitatea perfectă pentru a întâmpina primăvara.

Cum să decorăm grădina sau terasa cu produse de la raki.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2022   •   15:15

Dacă îți place să fii în aer liber, poți să te distrezi atât de mult în timp ce decorezi, încât să uiți de stres, grijile de la job și chiar de oboseală. Decorarea curții sau a terasei este una dintre cele mai bune modalități de a personaliza casă pentru că aici poți crea orice stil dorești. Dacă vrei să alegi un stil rustic, nu există nici un obstacol în acest sens.

Tematica unei grădini boeme sau italiene, sau una shabby chic…important aici este să alegi ce vrei să folosești în grădină. De aceea, îți recomandăm să intri pe site-ul www.raki.ro. Aici vei găsi atât produse de amenajare pentru grădină, decorațiuni superbe și ustensile de grădina- totul pentru a amenaja spațiul exterior de vis!

Amenajare grădină

Îți dorești o grădină cu loc de joacă sau o mică piscină, sau îți dorești o grădină în care să poți petrece serile liniștite de primăvară și vară cu prietenii sau familia? După ce luăm această decizie, cu privire la scopul grădinii sau terasei, să vedem ce putem face pentru amenajarea ei.

Este posibil să nu poți să plantezi multe plante de grădină sau să ai o grădina de dimensiuni reduse. În acest articol, poți găsi câteva idei frumoase pentru decorațiuni de grădină, mobilier de grădină, flori de grădină și iluminat de grădină care se vor plia perfect pe spațiul tău, indiferent de dimensiune. De asemenea, aici poți găsi idei frumoase pentru decorarea balcoanelor și terasei în cazul în care locuiești la bloc.

Grădinărit: bancul de lucru care poate face totul

Această opțiune va fi cu siguranță utilă dacă îți place să gătești și să mănânci cu oaspeții tăi în grădină. Sau dacă ești în strânsă legătură cu florile de grădina, este o opțiune pe care o poți folosi ca spațiu de depozitare pentru unelte de grădina, stropitori sau chivece.

Cum se face? Poți face asta de unul singur. Dacă ai o masă sau un banc de lucru din lemn pe care nu îl folosești, îl poți repara pentru reutilizare în grădina ta. Vopsirea lemnului este ușoară, așa că ceea ce poți face pentru o renovare este să vopsești un strat și să aștepți să se usuce. A face acest lucru ar fi atât util, cât și distractiv. Dacă nu ai o astfel de masă, o poți cumpăra. 

Ghirlanda de lumini pentru amenajarea grădinii

Există multe avantaje ale utilizării luminilor ghirlandă. Unul dintre ele este că poți economisi spațiu atunci când folosești lumini suspendate în loc să folosești iluminarea în picioare.

Mai ales dacă ai o grădină sau o terasă care nu este foarte mare, este necesar să folosești bine fiecare zonă și să previi o priveliște aglomerată.

Un alt plus este acela că, spre deosebire de luminile ghirlandă, iluminatul în picioare nu luminează toate părțile.

În iluminatul grădinii, luminile ghirlandă răspândesc lumina dintr-o parte în altă, făcând spațiul să se simtă cozy. În plus, există o mulțime de ghirlande solare, care nu vor consumă deloc curent electric.

Paravan de grădină

Pentru confidențialitate și alte considerente, ai putea lua în considerare amenajarea unui paravan de grădină. Există numeroase metode de a crea un asemenea parava.

Poate fi din material textil sau chiar din materiale naturale…în grădina ta tu faci regulile! Desigur, poți folosi rafturi verticale pentru a pune flori și a crea astfel un paravan. 

Ghivece spectaculoase

Poți alege să-ți așezi florile, fie că este vorba despre grădină, fie despre terasă, în ghivece spectaculoase. Poți crea orice atmosfera dorești cu ajutorul acestor obiecte utile și decorative în același timp.

Decorațiuni șic

Nicio terasă sau grădină nu este completă fără decorațiunile șic sau chiar amuzante…De ce să ai o grădină banală, când poți avea una diferită? Biciclete din fier forjat, suporturi metalice, pitici sau broscuțe de grădina…alege tot ceea ce crezi că va aduce personalitate spațiului tău. 

Construiește-ți propriul focar

Focarele arată foarte primitor, mai ales dacă amenajezi vara și o mică piscină. În plus, îl poți pregăti cu ușurință. Tot ce ai nevoie sunt câteva plăci de cărămidă și puțin mortar. Folosirea scaunelor metalice și a plantelor în ghivece va fi compatibilă cu zona. 

Raft de fereastră

Iată unul dintre articolele preferate pentru grădină. Cu toții adorăm ferestrele mari de bucătărie și o vedere la grădină. Poți face această fereastră mai funcțională. Vei avea un decor complet realizat de tine. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un raft de lemn în afară ferestrei tale și să folosești scaune rezistente la intemperii. Așa vei avea un aspect de bar în aer liber. Poți obține un aspect mai elegant adăugând o marchiză sau o pergolă.

Apă în grădină

Dacă iubești natură, sunetul apei în mișcare în grădina ta te va face fericit. O modalitate ușoară de a-l folosi este construirea unei mici fântâni sau a unui iaz cu o cascadă. Îți dăm încă un tips…poți folosi un ghiveci de grădina mare, din piatră sau plastic și poți achiziționa o fântână solară…vei avea o fântână arteziană fără consum de apă și fără consum de curent.

Grădină prietenoasă cu păsările

Vrei să protejezi și să asculți păsările într-o zi ploioasă? Adăugă căsuțe pentru păsări în grădina ta. Privește și ascultă păsările cum ciripesc. Poți folosi portocale și firimituri de pâine pentru hrănirea păsărilor. De asemenea, adăugarea unei fântâni pentru păsări ar fi perfectă pentru ele.

Transformarea terasei

Ultimul paragraf este pentru cei care iubesc grădinile, dar nu au în prezent o grădină. Dacă ai un balcon sau o terasă frumoasă și utilă, o poți transformă într-o curte. Obține un aspect magic cu detalii precum ghivece sau alte obiecte. Important este să aduci multă verdeață. Poate poți alege chiar un covor de iarbă falsă. De asemenea, podeaua din lemn funcționează și ea. Creează o mică zonă de lectură și de luat masa folosind mobilier de grădină.

Acum ești pregătit pentru primăvară!

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close