Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să îți pregătești bucătăria pentru primăvară

Cum să îți pregătești bucătăria pentru primăvară

Pe măsură ce iarna pleacă și zilele devin mai lungi, soarele își face apariția în casele noastre, simțim nevoia unui refresh în casă noastră, un aer proaspăt.

Cum să îți pregătești bucătăria pentru primăvară
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2022   •   16:33

Cu toate că este mai este timp până la Paste, nu înseamnă că nu te poți pregăti ușor ușor pentru a aduce un iz de primăvară în bucătăria ta. 

Dacă în timpul iernii am avut sentimentul de stagnare iar mobilizarea a fost mai grea, iată că pe măsură ce zilele însorite își fac apariția, ne dorim să aducem prospețimea și în casele noastre. 

Iată câteva sfaturi pentru a aduce un refresh și un colț de primavara în bucătăria ta.

Începe cu o scurtă curățenie

Nu este musai să faci acum o curățenie generală dacă nu îți dorești însă un schimb al aerului cu siguranță te va bine dispune. 

Dacă în zilele scurte de iarnă am amânat lucrurile pentru că noaptea se lasă mult prea repede, acum energia este cu totul alta. 

Așadar începe prin a da o strălucire dulapurilor, blaturilor tale și a curata tigăile sau oalele pe care nu le-ai mai folosit de mult. 

În același timp ocupa-te de lucrurile din bucătărie care au fost predispuse unei utilizări intense și da-le și lor un refresh. Vei avea un sentiment cu totul nou, când le vei folosi. 

Adu un iz de noutate 

Acum este timpul să ne dorim lucruri noi. De la îmbrăcăminte, coafura, mobilier nou sau ustensile cu un aer proaspăt și plin de energie în casă noastră. 

Pentru multe persoane primăvara este momentul perfect pentru a face schimbări sau să a aduce reînnoire în atmosfera din casă. .

Cele mai multe renovări încep primăvară iar lucrurile vechi nu-și mai au locul în casele multor români o dată cu venirea primăverii. Nevoia de noutate este una normală, pe măsură ce totul se reînnoiește în natură. 

Adu un iz de noutate în designul bucătăriei tale cu un mobilier nou, o culoare fresh a pereților, decoruri noi, vase noi cu modele florale sau instrumente profesionale de la Maranc care îți vor da energia și pasiunea unui bucătar iscusit la fiecare gătit. 

Cel mai bun accesoriu de primăvară: lumina soarelui 

Acum este timpul să aduci cât mai mult soare în bucătăria ta. Lumina și căldura acestuia te va umple de energie și îți va conferi o stare de bine, nu doar în timpul gătitului ci și în timpul meselor alături de cei dragi. 

Dacă te gândești să renovezi, caută soluții pentru a mari sursele de lumină naturală, optând pentru geamuri mai mari sau pur și simplu improspateaza perdelele care, cu siguranță s-au umplut de praf în timpul iernii. 

Optează pentru accesorii de bucătărie precum perdele, fețe de masă sau decoruri ale pereților în culori cat mai vii și bucură-te de o bucătărie plină de lumină și prospețime. 

Umpleți bucătăria cu flori

Dacă este ceva ce asociem cu adevărat cu primăvara sunt chiar florile, culorile și aerul plin de prospețime pe care ele îl aduc în casele noastre dar și în stare de bine.

Indiferent că optezi pentru flori în ghiveci sau vase cu flori, acum este momentul sa te bucuri de frumusețea primăverii chiar și în casă. 

Primăvara ai parte de o varietate de miresme și culori, de care te poți bucura chiar în bucătăria ta. De la frumoasele lalele multicolore, la zambile parfumate și multe altele, lasa-le să îți încânte simțurile atunci când pășești în bucătăria ta. 

Decorează

Nu trebuie să aștepți să vină Sărbătorile de Paște pentru a începe să îți decorezi casa cu obiecte de primăvara, flori sau alte elemente care aduc culoare în bucătăria ta. 

Începe prin a decora cu ulcioare de ceramica albă blatul din bucătărie, cu vaze cu flori sau cu coșuri de fructe din lemn. 

Secretul aici este să te folosești de obiecte de decor cât mai deschise la culoare, cărora să le dai o notă de primăvară naturală cu ajutorul florilor sau fructelor. 

Lămâile sau limele sunt versatile și le poți utiliza în multe preparate dar dau și multă culoare și un iz de prospețime în bucătăria ta. 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close