Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să-ți îmbunătățești aspectul cu pensule machiaj

Cum să-ți îmbunătățești aspectul cu pensule machiaj

Instrumentul principal al artistului de machiaj este, desigur, pensula. Periile bune, bine modelatoare, vor face jumătate din lucru pentru tine, chiar dacă mâna ta nu este atât de fermă pe cât ți-ai dori la început. Prin urmare, investiția principală trebuie să fie în pensule machiaj.

Cum să-ți îmbunătățești aspectul cu pensule machiaj
de Georgiana Adam    |    06 Iun 2023   •   15:10

În ultimii ani, industria pensulelor pentru machiaj a crescut vertiginos. De fapt, principala revoluție a fost cea a texturilor.

Realizarea unei pensule machiaj cu peri moi de înaltă calitate a devenit mai ușoară, iar producția se îmbunătățește, devenind accesibilă tuturor. 

În ceea ce privește formele pensulelor, tot ceea ce a fost relevant din timpuri imemoriale rămâne la fel și de acum înainte.

Pensule machiaj plate și rotunde, naturale și sintetice

Acest lucru se referă la pensule machiaj plate și rotunde. Pensulele plate sunt folosite pentru a machia suprafața feței, pensulele rotunde sunt folosite pentru umbrire și prelucrarea detaliilor. Pentru suprafețe mari, se utilizează pensule machiaj mari, iar pentru suprafețe mici, precum pleoapele, se folosesc pensule mici.

Pensulele pot fi cu peri naturali, sintetici și combinații ale acestora. Pensulele sintetice sunt mai potrivite pentru aplicarea produselor cosmetice uleioase (tonuri, corectori, umbre cremă), pensulele cu peri naturali sunt mai potrivite pentru pudră și umbre uscate, pensulele cu părul mixt sunt ideale pentru finisaje și umbrire.

Astăzi, poți găsi chiar și pensule machiaj vegane, care au devenit o descoperire uriașă în tehnologie. Sunt complet sintetice, dar cu proprietățile naturale. Pensulele cu peri sintetici durează mai mult decât cele naturale, sunt foarte blânde si nu trebuie sacrificate animale. Deși, ca și în cazul hainelor de blană, de exemplu, dacă o persoană crede în puterea blănii naturale, atunci niciun greenpeace nu o va convinge. Mânerele pensulelor trebuie să fie suficient de lungi (de la 15 cm). Grămada este tăiată sau adunată uniform, marginea nu este ruptă, iar firele de păr nu ies în afară. Nu este nevoie să folosești pensule machiaj complexe, deoarece cele mai simple forme funcționează cel mai bine - rotunde și plate, atâta timp cât perii sunt de bună calitate și uniformi. 

Setul minim de perii este de la 6 la 12 articole. Setul cu 12 piese sunt suficiente pentru a îndeplini toate fanteziile. Ideal ar fi ca unele seturi să conțină mai multe pensule machiaj pentru fardurile de ochi, mai multe pentru umbre deschise și întunecate, mai multe pentru pudră și fard de obraz, dar acest lucru este deja un răsfăț.

Pensule machiaj sprâncene

Chiar dacă tu nu crezi că ai nevoie de pensule machiaj sprâncene, acestea sunt esențiale atunci când îți realizezi make-up-ul. Sprâncenele bine modelate fac ca aspectul să arate bine. Nu contează marca pensulelor, important este să fie de bună calitate.

O astfel de pensulă poate fi utilizată și pentru rimel. Pensulele cu peri dubli ajută la transformarea machiajului din bun în perfect.

Concluzia este că acestea constau din peri naturali și sintetici. Cele naturale dau o elasticitate bună, iar cele sintetice sunt responsabile de moliciune. Partea superioară a pensulei se dovedește a fi liberă și este imposibil să exagerezi cu produsele cosmetice. Cu ele poți aplica orice: fond de ten, pudră, fard de obraz.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close