Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum te pot ajuta cărțile despre cuplu în dezvoltarea personală

Cum te pot ajuta cărțile despre cuplu în dezvoltarea personală

Cărțile sunt întotdeauna o sursă infinită de informații și de aventuri noi, de înțelesuri ample și de povești încântătoare, de exemple de viață și de trăiri fictive

Cum te pot ajuta cărțile despre cuplu în dezvoltarea personală
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   14:13

Cărțile ajută întotdeauna persoanele să descopere și să-și dezvolte anumite abilități, fiecare lectură oferind însuflețire și amploare cititorilor!

Dacă te afli într-un impas în viața personală, vrei să știi mai multe despre iubire și cupluri și cum poate acest domeniu să te ajute în dezvoltarea personală, atunci iată cum te influențează pozitiv cărțile despre familie și cuplu în viața de zi cu zi!

Înțelegere față de ceilalți

Cu ajutorul cărților de familie și de cuplu vei învăța cum să empatizezi cu persoanele dragi din jurul tău, să le asculți victoriile și temerile, să fii aproape pentru ei, să îi susții și să le oferi sfaturile de care au nevoie pentru fiecare situație în parte. Acest tip de comportament te va ajuta să îți dai seama și de ceea ce îți dorești tu în viață, cum vrei să se comporte cei din jurul tău cu tine și cum să abordezi situațiile noi.

Să fii altruist/ altruistă

O persoană altruistă reprezintă un suflet care sacrifică propriile beneficii în favoarea binelui altei persoane. Este normal ca fiecare în parte să-și urmeze propriile vise, direcții, gânduri și dorințe, însă uneori un comportament prosocial îți va aduce doar avantaje, indiferent dacă vei ajuta membrii familiei tale, persoana iubită, prietenii, colegii sau chiar o persoană străină.

Să trăiești în prezent

Cărțile de familie și de cuplu te aduc „cu picioarele pe pământ”! Atunci când faci parte dintr-un grup primar (familia) sau ești în relație cu o persoană vei observa cum majoritatea activităților sunt realizate în cel puțin doi oameni: o seară de picnic, gătitul, mersul în vacanțe, sarcinile gospodărești etc. Așadar, datorită acestor lecturi vei învăța să trăiești în prezent, să te bucuri de ceea ce ai deja și să aspiri la lucrurile, activitățile și bucuriile care urmează, lăsând în urmă trecutul și vechile griji.

Managementul banilor

Deoarece în lecturile de cuplu și familie venitul este împărțit, precum facturile pentru casă, cumpărăturile, biletele de avion și tichetele de vacanță etc, vei învăța cum să-ți responsabilizezi cheltuielile, împărțindu-le pe acestea în mai multe categorii: pentru distracție: vacanțe și drumeții, restaurante, parcuri de distracție etc, pentru shopping de plăcere și pentru cumpărăturile de bază, pentru casă și rezerve pentru situații neașteptate.

Viața erotică

După cum observi, cărțile de cuplu și familie îți oferă noi perspective pe plan sentimental, personal, financiar și, bineînțeles, și în plan erotic. Datorită lecturilor despre dragoste vei descoperi ceea ce îți place la trupul tău, care îți sunt limitele și care sunt așteptările de la partener. Vei înțelege totodată de ce este uneori necesar să faci compromisuri în relație, lucru pe care-l poți aplica ulterior și altor situații, în funcție de caz.

Să fii fericit/ fericită

O relație alături de persoana iubită înseamnă să descoperi ceea ce te face fericită și ceea ce te ajută în fiecare zi să mergi mai departe și să te bucuri de fiecare moment, indiferent dacă acesta de partea ta sau nu. Vei putea înțelege că alături de persoana perfectă pentru tine vei putea muta chiar și munții! Acest lucru nu este valabil doar pentru relații intime, dar și pentru celelalte tipuri de conexiuni din viața ta: prieteni, colegi, profesori etc.

Succesul din relație și din viața personală

O relație de lungă durată are nevoie de înțelegere, compasiune, iubire, încredere și momente amuzante, aventuri noi, excursii și timp petrecut împreună. Asemeni acesteia, relațiile de prietenie, colaborările sau legăturile de succes au nevoie de timp și implicare atât din partea ta, dar și din partea celorlalți. 

Cărțile despre familie și cuplu dezvăluie laturile necunoscute ale personalității tale, te ajută să investești în noi aptitudini și să înțelegi persoanele din jurul tău. Abordează fiecare situație diferit, conform problemei întâmpinate și vei ajunge întotdeauna la soluțiile și rezultatele dorite! 

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close