Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce sunt diferiți ochelarii de calculator față de ochelarii normali

De ce sunt diferiți ochelarii de calculator față de ochelarii normali

Ochelarii de calculator sunt diferiți de cei cu dioptrii, prescriși de medic pentru a corecta viciile de refracție.

De ce sunt diferiți ochelarii de calculator față de ochelarii normali
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2023   •   14:35

Tehnologia modernă permite acum integrarea în lentilele ochelarilor normali pentru citit sau pentru vederea la distanță a filtrului pentru protecție împotriva luminii albastre, emisă de ecranele moderne. 

Îți prezentăm în acest material tot ce trebuie să știi despre ochelarii de calculator, ochelarii normali și cei de protecție pentru diverse activități pentru a înțelege diferențele dintre aceștia și când trebuie purtați. 

Ochelari de calculator, susținere în fața luminii albastre

Medicii recomandă ochelari de calculator tuturor celor care utilizează ecranele digitale, chiar și celor fără alte deficiențe de vedere. Ești înconjurat de dispozitive moderne pe care le folosești de dimineața până seara, la culcare. Fiecare dintre acestea emite o lumină albastră, iar pe perioadă îndelungată poți să te confrunți cu probleme de vedere din acest motiv. Acestea pot fi de la vedere încețoșată și ochi iritați până la dureri de cap și probleme cu somnul. 

Atunci când petreci prea mul timp cu ochii în ecrane poți să prezinți simptomele specifice sindromului ochilor uscați. 

Ochelarii de protecție la lumină albastră sporesc confortul ochilor in timp ce lucrezi în fața dispozitivelor moderne, au lentile anti-reflex, rezistente la zgârieturi, se murdăresc mai puțin și sunt ușor de întreținut. 

Ochelari de vedere, corecție în fața viciilor de refracție

Pentru deficiențele de vedere cu care te poți confrunta, medicul oftalmolog îți poate indica, în urma unui consult oftalmologic complet, ochelari cu dioptrii, pentru a corecta viciile de refracție. În această categorie intră miopia, hipermetropia, astigmatismul și presbiopia. 

Consultul optometric identifică în faze incipiente modificările de la nivelul retinei și nervului optic, iar prescrierea dioptriilor potrivite menține sub control afecțiunea și previne complicațiile. 

Astăzi ai posibilitatea să integrezi filtrele pentru lumină albastră în ochelarii de vedere pentru care ai prescripție medicală, alături de alte opțiuni pentru o vedere clară și corectă. 

Ochelari de soare, sprijin pentru razele UV

Vederea este un bun de preț care trebuie protejat în fața acțiunilor nocive venite din mediul exterior. Purtarea ochelarilor de soare de calitate, în exterior, oferă sprijinul necesar ochilor în fața razelor UV ale soarelui. 

Nu este greșit dacă porți ochelari de soare și în sezonul rece, radiația ultravioletă este în cantitate mai mică, dar ea există și ochii sensibili sau cu diverse afecțiuni sunt mai expuși. 

Dacă porți ochelari de vedere pentru corectarea viciului de vedere de care suferi, dioptriile pot fi integrate fără probleme în lentilele ochelarilor de soare, astfel încât să te poți bucura în continuare de avantajele vederii clare în orice situație. 

Ochelari de protecție, ajutor în activități casnice

Poate părea ciudat să spunem că pentru fiecare tip de activitate ai nevoie de ochelari speciali pentru îngrijirea ochilor. Dacă vrei să nu te confrunți cu leziuni oculare sau cu agravarea deficiențelor de vedere ai nevoie de suport adecvat. 

Ochelarii de protecție sunt varianta optimă pentru momentele în care faci lucrări de construcție sau alte activități în jurul casei și care au potențial de a conduce la apariția unor traume oculare. 

Ochelarii de protecție sunt ideali pentru a limita accesul prafului, al reziduurilor și particulelor solide în ochi atunci când sudezi, tai, lucrezi cu substanțe chimice sau corozive. 

Ochelari pentru toate tipurile de sport

Din echipamentul unui sportiv amator sau profesionist nu trebuie să lipsească ochelarii de sport. Aceștia pot avea lentile de vedere și protecție în fața razelor soarelui, atât de necesară în mediul exterior. 

Ochelarii pentru ciclism, înot, schi sunt utili, funcționali și te vor ajuta să ai o vedere bună în orice împrejurare, cu mențiunea că ai zeci de modele din care să alegi varianta potrivită formei feței și personalității.

Sănătatea ochilor este extrem de importantă și, de regulă, neglijată până la primele simptome ale unor afecțiuni oculare. Purtarea ochelarilor potriviți activităților desfășurate, alături de controale medicale periodice, dietă echilibrată, odihnă de calitate și mișcare regulată contribuie la menținerea vigorii vederii și la o stare generală cât mai bună! 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close