Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Hyundai Kona - 5 motive pentru care SUV-urile sunt în topul preferințelor

Hyundai Kona - 5 motive pentru care SUV-urile sunt în topul preferințelor

Hyundai, unul dintre cei mai importanți producători auto din lume, cu o prezență pe piață de peste 50 de ani, a lansat modelul Hyundai Kona, care își propune să facă SUV-urile o mașină accesibilă pentru toată lumea.

Hyundai Kona - 5 motive pentru care SUV-urile sunt în topul preferințelor
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2022   •   12:44

Compania Hyundai urmărește de asemenea să transforme această marcă într-una și mai atrăgătoare pentru milioanele de oameni din întreaga lume.

Din acest motiv, Hyundai Kona a devenit un simbol pentru segmentul din care face parte prin aspectul său progresist și actualizările de design care adaugă acestui model un aer rafinat și contemporan. Dar design-ul este doar unul dintre motivele pentru care oamenii sunt tot mai atrași de SUV-uri sau „sport utility vehicles”, dintr-o serie pe care te invităm să o descoperi în cele ce urmează.

1. Siguranța

În general, oamenii consideră că SUV-urile sunt vehicule mai sigure deoarece sunt mai mari și asigură o poziție mai înaltă comparativ cu ceilalți participanți la trafic, dar există și îngrijorări în ceea ce privește riscul de răsturnare, la care lucrează mai toți producătorii. Hyundai Kona prezintă caracteristici de siguranță sporită după cum precizează producătorul său, datorită faptului că integrează cele mai recente sisteme pentru siguranță.

2. Garda la sol

Toate SUV-urile au o gardă la sol foarte bună, ceea ce le permite să abordeze cu ușurință drumurile proaste denivelate sau cu foarte multă apă. În România, unde situația drumurilor nu este una foarte bună, această caracteristică este astfel una foarte importantă. Toate modelele din noua gamă Hyundai Kona sunt echipate cu sisteme de direcție și de suspensie care au fost recalibrate, ceea ce le conferă un comportament rutier și o manevrabilitate mult îmbunătățite față de seriile anterioare.

3. Capacitățile off-road

Dintre cei care își cumpără SUV-uri, mulți își doresc să călătorească în afara orașului în zone neasfaltate, însă numărul celor care fac acest lucru efectiv este limitat, deși dețin mașini cu sistem four-wheel-drive (4x4). Modelul Hyundai Kona hybrid are performanțe dinamice deosebite fiind disponibil, în premieră, cu tehnologia m-hybrid de 48 V. Bateria de 48 V se reîncarcă automat în timpul deplasării datorită sistemului de frânare regenerativă, iar acest sistem oferă avantaje în special în traficul urban, la opririle la semafor.

4. Caracteristicile de transport

SUV-urile au o capacitate de încărcare mai bună decât alte mașini. În comparație cu modelele de tip break, zona de încărcare a unui SUV este mai mult mai înaltă, decât mai adâncă, ceea ce devine un avantaj în cazul în care este nevoie să se transporte lucruri de dimensiuni mai mari. Capacitatea portbagajului tuturor modelelor Kona (respectiv Benzină 1.0 l, M-Hybrid 48V 1.0 l și Hybrid 1.6 l) este de 374 l. Noul Hyundai Kona este disponibil, în premieră, în versiunea N Line, care pune accent pe plăcerea de a conduce și pe impactul emoțional asupra șoferului.

5. Confortul

SUV-urile sunt recunoscute pe piață pentru spațiul interior generos, pentru numărul de locuri mai mare de 5, spațiul generos pentru picioare atât de binevenit în cazul călătoriior lungi, dar și cel de depozitare. Noul Kona se încadrează și el în această categorie, având o serie de noi caracteristici care fac orice călătorie mult mai confortabilă. Atât conducătorul auto, cât și pasagerul din dreapta pot ajusta înălțimea scaunelor, pentru o poziție optimă în timpul deplasării, iar scaunele din față și volanul sunt încălzite pentru un plus de confort.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close